Ninneke’s Corner Culinair | Courgettesoep met crumble van chorizo

Column courgettesoep met crumble van chorizo B (7)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Voor chorizo fans bedacht ik dit recept.

Courgettesoep met crumble van chorizo

Column courgette soep met cruble van chorizo A (3)

Heerlijke soep

Wat heb je nodig:

Wat boter

5 a 6 grote courgetten

2 uien

2 a 3 wortelen

2 aardappelen

3 liter rundbouillon

15O gr chorizo

peper ,zout , cayenne peper

Column courgettesoep met crumble van chorizo B (7)

Soep kan er altijd in

Bereiding: Pel en snipper de ui fijn. Stoof de ui in wat boter in een grote pot Schraap ondertussen de wortelen en snij in plakjes. Doe deze bij de ui in de pot en laat zachtjes mee stoven..Spoel de courgetten. Snij de uiteindes eraf. Snij de courgetten in blokjes. Voeg ook deze bij in de pot en laat zachtjes verder stoven. Kruid met peper, zout en cayenne peper. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Zet even opzij. Als de groenten wat zacht gestoofd zijn en goed hun smaken hebben vrij gegeven , doe je er de bouillon bij en de aardappel blokjes. Breng aan de kook en laat nog een twintigtal minuten zachtjes koken. Mix de soep met de staafmixer of in een blender.  Snij de chorizo in kleine stukjes; Bak deze wat krokant in wat boter in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met de crumble van chorizo.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie