Ninneke’s Corner Culinair |Citroen-gember limonade

Citroen-gember limonade A (4)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

 

Heerlijk fris en lekker.

 

Citroen-Gember limonade

Citroen-gember limonade A (4)

Zelf gemaakte limonade

We hebben toch al wat mooie dagen vol zon mogen genieten , met zalig warme temperatuur erbij. Dat bracht me op het idee om deze limonade te maken. Lekker fris met de citroen erin. Het vraagt ook niet veel werk om het te maken. Het moet wel even op het vuur staan, maar dan heb je er geen omkijken naar,  terwijl kun je nog wat anders doen. De gember erin zorgt voor wat pit erin. Overdrijf wel niet met gember dat kan gauw te veel worden.

Citroen-gember limonade A (1)

Zalig voor op zomerse dagen

Citroen-gember limonade A (5)

Met wat verse munt erbij en schijfjes citroen

Wat heb je nodig:

800 ML water

500 gr witte kristalsuiker( rietsuiker kan ook of gemengd)

8 grote citroenen( gewone)

3 bio citroenen

Stukje gember 3 CM

Een liter tot anderhalve liter spuitwater( Bru of zo )

Verse munt

Citroen-gember limonade A (4)

Hmmm

Bereiding: Doe de 800 ML water met de suiker in een pot. Zet op een middelmatig vuur. Rasp de gember en voeg bij in de pot. Pers de 8 gewone citroenen uit en doe bij in de pot. Spoel en boen één van de bio citroenen. Schil met een zeste mesje de schil en voeg bij in de pot. Snij deze citroen in stukken en leg ook in de pot. Laat dit alles op een zacht vuur een uurtje opstaan. Giet door een zeef in maatbekers. Laat afkoelen, doe er het spuitwater bij. Giet in glazen flessen tot gebruik. Serveer de limonade in glazen schenkkan. Spoel en boen de overige twee bio citroenen en snij in schijfjes. Doe ze bij in de limonade alsook verse blaadjes munt. Genieten maar van de huisbereide limonade.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie