Ninneke’s Corner Culinair | Appeltaart met karamel

 

Appeltaart met gezouten karamel A (5)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner .

We verwennen ons met wat zoets.

 

Appeltaart met karamel

Appeltaart met gezouten karamel A (3)

Lekker met de gezouten karamel erop .

Ik ben weer heel zoet geweest in de keuken :-). Heb een lekkere appeltaart gemaakt. Nadien besprenkeld met een gezouten karamel. Zalig  lekker is dat. Helemaal niet moeilijk te maken , niet de taart alsook de karamel. Wel moeilijk te weerstaan.

Appeltaart met gezouten karamel A (6)

Onweerstaanbaar lekker.

Wat heb je nodig:

1 rol bladerdeeg;

5 appelen ( golden delicious)

wat roomboter

wat rietsuiker

1 eidooier

enkele eetlepels melk

50 gr gezouten boter

100 gr witte kristalsuiker

2 eetlepels mascarpone

Appeltaart met gezouten karamel A (5)

Hmm

Appeltaart met gezouten karamel A (2)

heerlijk die karameltopping

 

Bereiding: Bekleed een taartvorm met een vel bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de vorm op het bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Doe de stukjes appel in de taartvorm. verdeel gelijkmatig; Strooi er wat ruwe rietsuiker over, niet teveel. Verdeel er wat vlokjes roomboter over. Plooi het deeg wat over de appelstukjes heen. Roer de eidooier los met een weinig melk. Bestrijk de rand met het eidooier mengsel. bak de taart in de voorverwarmde oven op 185 ° een 25 a 30 minuten. Haal uit de vorm en laat afkoelen. Maak ondertussen de karamel. Doe de witte kristalsuiker in een pot ( met dikke bodem) laat deze goudbruin kleuren. haal van het vuur , roer er eerst de gezouten boter door en dan de mascarpone. Laat wat lobbig dik worden onder voortdurende kloppen met de klutser. BELANGRIJK: Neem een metalen klutser , geen kunststof. Besprenkel de karamel wat over de appeltaart en laat wat afkoelen; geniet met een kop koffie erbij of een tas thee.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigenpagina op Facebook:Ninneke’s corner.

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie