Ninneke’s Corner Culinair | Pizza met feta en chorizo

 

_MG_7420Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Pizza a la Ninneke.

 

Pizza met feta en chorizo

_MG_7420

Heerlijke pizza

Niet zo erg veel tijd om te koken. Trek in pizza?  Maar je wil toch wel wat anders als de pizza uit de diepvries van de supermarkt. Deze pizza is zeer snel klaar. Bovendien smaakt hij nog heerlijk ook en vult goed. Je gaat zeker geen honger gevoel meer hebben. Heb een pizza met feta kaas en chorizo gemaakt, met nog een tal van andere ingrediënten. Variatie mogelijkheden genoeg. Het is een kwestie van wat lust je, wat lust je niet. waar heb je zin in.

 

Wat heb je nodig:

1 Turks brood ( overlangs gesneden)

wat olijfolie

feta kaas( 200 GR)

chorizo plakjes

bakje kerstomaatjes

olijven

200 gr geraspte mozzarella kaas

oregano

verse knoflook

_MG_7417

Snijden en aanvallen maar

 

Bereiding: Snij het Turks brood overlangs. Leg het op een bakpapier op de rooster van de oven. Zet de rooster met het brood even op het werkblad in je keuken of op tafel. Verwarm de oven voor op 180°. Besprenkel het brood met olijfolie. Snij de feta in kleine stukken, verdeel over het brood. Leg er wat plakken chorizo op. Spoel de kerstomaten en dep ze droog. Halveer ze en leg ze ook mooi verdeeld over de pizzabodem(brood) Halveer de olijven en leg ze ook op de pizza. Pers er wat verse knoflook overheen, naar wens. Bestrooi met oregano.  Bestrooi met de mozzarella kaas. En bak in de oven af . Snij in stukken, besprenkel eventueel nog met pikante olie op basis van knoflook en chili pepers.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie