Ninneke’s Corner Culinair |Orange summer gin

 

Column Orange summer Gin A (11)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Shaken,twist en stir it .

 

Orange summer gin

Column Orange summer Gin A (11)

Voor op zwoele zomer avonden

We hebben al zeer warme dagen mogen genieten. Zeg maar tropische temperaturen al. Echt terrasjes weer , met een heerlijke cocktail , naar mensen kijken die voorbij flaneren, in een gezellige stad. Of gewoon zalig thuis in eigen tuin, heerlijk rustig. Nippend van een fris welkom drankje. Ik was met die warmte aan het experimenteren geslagen met gin. Dit is nu nog steeds trendy en nog niet volledig over gewaaid. Ik kwam uit tot deze mix, die me heerlijk bevalt. Heb deze cocktail de naam orange summer gin gegeven; Vanwege de kleur alsook de verse appelsien die erin verwerkt is. Benieuwd? Mixen en proeven maar.

Column Orange summer gin B (9)

Hmm heerlijk

 

Wat heb je nodig: ( per glas-persoon)

80 ml gin

160 ml cranberry sap

1 blikje Finley ( sinaasappel- cranberry smaak)

vers geperst appelsiensap van een halve appelsien

wat appelsien partjes

verse muntblaadjes

ijsblokjes

Column Orange summer gin B (8)

Orange summer gin

Column Oange summer gin C (2)

Bij een zomer gevoel hoort een zomerse cocktail

Bereiding: Spoel de appelsien onder zo heet mogelijk water. Droog en boen goed op. Snij er drie plakken af. Snij er twee van in kwartjes. Pers de andere heft van de appelsien uit. Doe de gin in een gin glas of cocktail glas. Doe er het blikje finley bij en het cranberry sap. Doe er de kwartjes appelsien bij en het vers geperst appelsiensap. Spoel wat muntbladjes en dep ze wat droog. Scheur de muntblaadjes wat klein. Doe ze bij de cocktail en roer even goed om. Doe er goed wat ijsblokjes in. Zet het overige appelsienschijfje op de rand van het glas. Voila en je orange summer gin is klaar om te proeven.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie