Voor jou gespot | 4 tips bij het kiezen van de gewenste laminaatkleur

Het kiezen van jouw perfecte laminaatkleur kan een lastige opgave zijn. Wanneer je nog interieur aan gaat schaffen is de kleur van de vloer goed af te stemmen op de meubelen. Ben je al in bezit van interieur? Dan kan het kiezen van de juiste laminaatvloer wat lastiger zijn. De kleur van het laminaat moet passen in het totaalplaatje van je interieur en dat is niet altijd even makkelijk. Om je te helpen bij het kiezen van de gewenste laminaatkleur heeft Bebo Parket een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Happy young customers choosing kitchen facade

Tip 1: Ruimtelijke uitstraling
De kleur van een laminaatvloer beïnvloedt sterk de ruimtelijke uitstraling van een kamer. Een laminaatvloer met donkere tinten, zoals donkerbruin, merbau of walnoot, maken een kamer vaak kleiner. Als je een zeer grote ruimte hebt en een gezellige uitstraling wilt creëren is dit natuurlijk de perfecte oplossing. Als je een wat kleinere kamer hebt en een ruimtelijke uitstraling wilt creëren kun je beter kiezen voor een lichte laminaatvloer zoals licht eik, white wash of esdoorn.

Tip 2: Het licht
Het licht in een kamer verandert de hele dag. Als je een laminaat kleursample bij kunstlicht bekijkt krijg je een hele andere indruk dan wanneer je het laminaat bij daglicht bekijkt. Zorg er daarom altijd voor dat je het laminaat bij daglicht kan bekijken. Lichte kleuren maken een kamer uiteraard zonniger en ruimtelijker en donkere kleuren maken een ruimte sfeervoller en gezelliger.

Tip 3: Het volledige plaatje
Bij het kiezen van de kleur van het laminaat moet je het niet baseren op een lege ruimte. In een lege ruimte oogt een vloer namelijk heel anders dan wanneer je er meubels en decoratie in hebt staan. Daarnaast moet de kleur van het laminaat passen bij je meubelen en de wanden. Ben je al uit over de kleur van je wanden? Neem dan kleurstaaltjes mee tijdens het uitkiezen van een laminaatvloer. Op deze manier kan je perfect zien welke kleuren mooi bij jouw laminaatvloer passen.

Tip 4: Jouw eigen stijl
Modern, eigentijds of landelijk, bij iedere stijl past een laminaatvloer. Ga je voor een neutrale uitstraling? Dan zijn laminaatvloeren met natuurlijke kleuren een goede keuze. Natuurlijke laminaatvloeren zijn vaak ook verkrijgbaar met voel- en zichtbare houtstructuur voor een extra natuurlijke uitstraling. Deze vloer is tevens ook prachtig in een landelijk en eigentijds interieur. Warme kleuren en bruine tinten brengen warmte en gezelligheid aan. Met een white wash laminaatvloer creëer je een gezellige en romantische uitstraling. Toch liever een strakke of moderne uitstraling? Dan zie je vaak witte en grijze laminaatkleuren terugkomen.

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie