Ninneke’s Corner | Brazon de Gitano ( Tonijnrol )

ninneke Brazon de Gitano

1039804_570410336342328_1808929742_o

Ontdekt in Spanje

 

Brazon de Gitano oftewel tonijn rol,is iets dat we eens in een typisch Spaans eethuis ontdekt hebben ,waar geen toeristen komen,waar ze ook niet echt een kaart hebben , het is gewoon te kiezen uit wat ze die dag maken,wij kwamen daar toevallig verzeild na een kajak tocht op de El Ter,dus moe na de inspanning waren we toe aan een drankje  en aangezien het middag was ,kon onze maag toch ook wat verdragen,we belanden op doortocht ergens waar we van dachten dat het een tapas bar betrof,binnen was het druk enkel Spanjaarden,je weet wat ze zeggen,daar waar de Spanjaarden zelf gaan eten,daar is het goed.We kregen dus uitleg wat er was,het betreft dag menu’s met een voorgerecht,hoofdschotel en nagerecht,we kiezen dus iets met tonijn als voorgerecht,wat al een hele hap lijkt te zijn als het komt,geen idee wat het nu juist is, het lijkt een soort deeg of zo te zijn ,met tonijn in,de eerste beet is helemaal want anders als vermoed,het is een koude aardappelpuree,gevuld met een lekkere tonijnsalade in, aangemaakt met stukjes olijf en gegrilde paprika,het smaakt echt heerlijk,de hoofdschotel viel tegen,maar de tonijn rol is ons bij gebleven,ik vind het een lekkere lunch of heerlijk voor als het warm is en je toch eens wat anders wil als de traditionele koude schotel.

Wat heb je nodig

een bokaal gegrilde paprika’s

wat groene olijven

tonijn in blik

 bloemige aardappelen

fijn gesneden chorizo plakjes

hard gekookt eieren

mayonaise

zwarte peper en zout

cayennepeper

Paprikapoeder

komkommer

Bereiding: snij de olijven in kleine stukjes,alsook een gegrilde paprika,doe de tonijn in grote mengkom,doe er de olijven bij en paprika, kruid goed af met de zwarte peper,zout,cayennepeper en paprikapoeder,voeg mayonaise bij,meng goed en proef of er nog wat van het één of het ander bij moet,mag best een pittige tonijnsalade worden,zet even koel weg, schil de aardappelen en kook gaar,doe ze door een aardappelzeef,kruid met peper,zout,cayennepeper en paprikapoeder voeg mayonaise toe tot de puree wat smeuïg is,leg  dan een groot stuk plasticfolie op een vlakke plaats,schep de aardappelpuree erop en maak een vierkant dat overal even dik is,schep de tonijn erop aan één kant in rechte lijn,rol met behulp van de plasticfolie,de aardappel tonijn op in een rol, snij de zijkanten recht af,leg ze met in de plasticfolie verpakt nog enkele uren in de koelkast,snij er dan redelijk grote stukken van,garneer met plakjes chorizo,hard gekookt ei en komkommer , je kan het ook aanvullen met een gemengde sla .

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s Corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner | Brazon de Gitano ( Tonijnrol )

  1. Pinkback: phillip

Geef een reactie