Voor jou gespot | vakantie in eigen tuin

parasol-tuinset-tuinmeubelen-buitenkeuken-genieten-

Vakantie in eigen tuin

In het hele land is de zomervakantie nu officieel begonnen en het zonnetje doet zijn best om zich met regelmaat te laten zien. Steeds meer mensen doen mee aan de nieuwste trend: de staycation, ook wel de thuisblijfvakantie genoemd. Geen discussies meer over vakantiebestemmingen en geen inpakstress, maar lekker vakantievieren op een voordelige en comfortabele manier in eigen land. Ook thuis blijven is geen straf meer, maar daarvoor moeten wel eerst een aantal voorbereidingen worden getroffen. Heb je een tuin of een andere buitenruimte? Lees verder om je buitenruimte vakantieproof te maken met de juiste tuinmeubelen.

LoungenLoungebank-loungestoel-tuin

Voor de meeste mensen is vakantie toch om bij te komen van afgelopen periode en uit te rusten. Een loungebank is daarvoor een ideale aankoop. Lekker relaxen met een boek of om wat zonlicht in je op te nemen. Maar een loungebank is niet alleen fijn voor jezelf, het is ook een lekker hoekje om met familie en vrienden samen te genieten van een zonnige dag. Daarnaast kan je het loungedeeltje ook uitbreiden met een gehele loungeset. Een lekkere bank met bijpassende tafel en stoelen.

Buitenkeukenparasol-tuinset-tuinmeubelen-buitenkeuken-genieten-

Naast relaxen is lekker en uitgebreid eten vaak ook een must op een vakantie. Zelf koken hoeft niet vervelend te zijn als je goede kookruimte hebt en gewoon bij je gezelschap kan blijven, in plaats van in je eentje in de keuken te verdwijnen terwijl iedereen nog lekker buiten zit. Daarvoor is een buitenkeuken of ingebouwde barbecue ideaal. Ingewikkeld om dat te realiseren is het helemaal niet, een werkblad is al gauw gemaakt met steigerhouten planken. En de tijd dat een barbecue alleen bestaat uit alleen maar vlees is ook al voorbij. Het ‘low & slow’ barbecueën met een lekker visje, spareribs en gegrilde groenten is nu helemaal hip.

Eigen plekjetuin-bloemen-tuinset-hout

Kan je de zon heel erg waarderen, maar is het soms iets te veel voor jou? Creëer dan je eigen schaduwplekje. In een grote tuin kan een tuinhuis dienen als tweede huis om jezelf even terug te trekken. Ook een prieel, een halfopen tuinhuisje, zorgt voor een knusse sfeer en een speciaal hoekje waar je bijvoorbeeld kan genieten van een kopje koffie of de avondzon. Je kunt kiezen uit allerlei soorten en maten en het zo naar je eigen smaak inrichten.

DecoratieLoungebank-loungestoel-tuin

Als finishing touch zal je de tuin nog moeten decoreren. Kleine en kleurrijke decoraties zorgen namelijk ook voor sfeer. Denk hierbij aan lampjes, kaarsjes of lantaarntjes. Meerdere zitplekjes in de tuin, kleine watertjes en veel bloemen en planten in de tuin maken de intieme sfeer helemaal compleet en dan kan je staycation daadwerkelijk beginnen! 

 

Klik hier voor meer informatie

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie