Ninneke’s Corner Culinair | Blondje lust wel mosselen

IMG_7155.JPG watermerkIk ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

In Ninneke’s Corner Culinair laat Jeannine vandaag zien dat mosselen en blond bier prima samen gaan. Wat eten we vandaag? Mosselen met Chouffe blond… Eet smakelijk! >>

Blondje lust wel mosselen

IMG_7193 watermerk !!!!!

Hmm mosselen

Vandaag op de menu mosselen,ze zijn nu op hun best en aangezien ik jullie beloofd had nog een recept te maken met het blonde Chouffe bier , heb ik deze 2 gecombineerd,met verse frietjes erbij is  het een lekkere maaltijd,geen poes pas een zalfje van dit en een zalfje van dat,gewoon een  doordeweekse maaltijd,meer hoeft dat soms niet te zijn.

Wat heb je nodig

2 kg mosselen

2 preistengels

4 a 5 sjalotten

150 gr chorizo dun gesneden

Blond Chouffe bier

IMG_7155.JPG watermerk

Geen hele waslijst aan benodigdheden

Bereiding

Snij de prei in smalle ringetjes,spoel goed schoon,pel en snipper de sjalotten,stoof de prei en sjalot wat zacht aan in wat boter,bak terwijl de chorizo in reepjes in een aparte pan wat krokant,doe de schoongemaakte mosselen bij de prei,sjalotten,doe er de chorizo bij,overgiet met een flink  glas blond Chouffe bier,kook de mosselen klaar,serveer met verse frietjes of stokbrood,drink er het blonde biertje bij.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:  Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | Blondje lust wel mosselen

  1. Pinkback: Mitchell

  2. Pinkback: steven

Geef een reactie