Ninneke’s Corner |Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand …

ninnekeIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Spiegeltje,spiegeltje aan de wand ….

10295346_10204375844823026_5644710021611002523_o

Reflections

Wij zijn voortdurend nog wat aan het opknappen,verbeteren in onze tuin in de Ardennen,er komen steeds meer spullen bij of verhuizen van de ene kant naar de andere kant ,tot het echt zo in onze smaak valt dat het een blijvende plaats krijgt,dit project heb ik meer aan mijn man te danken,ik bracht het idee aan en hij heeft het uitgevoerd,denk dat mijn weder helft zijn hart al vast houd,als ik eens in het magazijn langskom,meestal draait dat dan uit in een inspectie,van wat ik daar nog heb verdoken staan,er staan nog heel wat projecten te wachten op hun beurt,nog spullen opgeslagen in dozen en boxen wachtend op een mooi plekkie,bij één van mijn bezoekjes aldaar,zag ik zeer oude ijzeren ramen staan,die mijn man ergens had uitgebroken,die stonden daar zo zielig tegen de muur,in een vergeethoek,maar was op slag verliefd op deze oude ramen,in mijn hoofd wist ik het al , ze zouden in volle glorie mogen pronken op het zij terras,het oude glas eruit,spiegel erin,maar dat is een taak voor het mannetje,dus nu nog het mannetje zover krijgen hé,ik vraag zo:zeg die oude ramen,die ga je toch niet op de container smijten,mag ik hopen? De volgende magische woorden die ik horen wilde:Ben je nu helemaal gek geworden? Ik alweer:ik wil die wel hebben tegen onze muur in de Ardennen,met spiegel er dan in.Krijg nog te horen:weet jij wel hoeveel werk dat is en bla bla bla,maar daar staan mijn oren niet naar natuurlijk. Ik wil ze toch,je moet er dan toch eens tijd voor maken,dat gaat gewoon prachtig zijn.Manlief:Waar wil je die dan precies hebben ? Daar heb ik wel oren naar,zeg meteen:boven de sidtable op het zij terras,wat mooie glazen flessen ervoor die dan mooi weerspiegelen,iets met kaarslicht ook dat is ook altijd prachtig reflecterend,mijn verkooppraatje heeft toch wel geholpen,want enkele dagen later  belt hij me op vanuit het magazijn,hij is aan de spiegel bezig,ik glimlach breeduit,zo hard zelfs dat ik mijn mondhoeken wel kan knopen op mijn achterhoofd.Het weekend dat volgt komt de spiegel aan de wand te hangen,rechtstreeks in de muur geboord,geen storm die deze omwaait en ook goed tegen jeukende handen die maar al te graag wat jatten ,hangt die spiegel er mooi te wezen,komt manlief zelf aandraven:ik heb er nog hé, nog zo een zelfde ,dit is een ultieme kans,die ik grijp;ja zou mooi zijn aan de andere kant nog zo één te hebben.Die lieverd van me:ik zal zien dat ik komende week in die andere raam ook  spiegel kan zetten,zit hij zo goedkeurend te kijken naar de muur met de spiegel op de sidetable die ik in een mum van tijd al gedecoreerd had.Komt hij nog met een mooier voorstel,zou het niet mooi zijn als aan de andere kant het een grotere spiegel zou zijn vanop de grond,want eigenlijk zijn het steeds 2 stukken ijzeren kader opeen,een rechthoekige met daarop een gebogen kader. Oh ja hoor , mijn oren spinden rond ,mijn glimlach nog breder,ik leek wel een breedsmoelkikker waarschijnlijk, zo geschiede het, manlief bracht de andere spiegels in orde,werden aangebracht op de des betreffende muur. Het is geworden zoals ik het in mijn gedachten had,prachtig gewoon, het groene van de natuur om ons heen erin weerspiegelend,de mooie attributen,’s avonds de dansende vlammetjes van de theelichtjes,do i need to say some more,het is een zalige plek om te vertoeven in de tuin, het terras oogt ook groter,deze spiegels hebben hun vaste bestemming gekregen,die gaan nooit meer weg,ben er zo superblij mee. Ik kan er ook niet genoeg van krijgen,telkens sta ik het te bewonderen,zo mooi vind ik het geworden, dit kan natuurlijk ook voor binnen verwezenlijkt worden in de woonkamer aan een muur,of op sidetable je creëert diepte effect,wat je vertrek groter doet lijken,op de sidetable zorgt een vaas met bloemen voor een mooi accent,je hebt niet één ruiker bloemen maar meteen twee dan,zulke oude ijzeren ramen kom je vaak tegen op brocante markten,wij hadden  het geluk dat manlief ze ergens moest uitbreken om nieuwe te steken.

10443144_10204423312169680_7105454435258051490_o

De grote spiegel vanop de grond

10368348_10204423312089678_1679614478894539793_o

Oude ramen worden spiegel

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op mijn eigen pagina op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner |Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand …

  1. Pinkback: cecil

Geef een reactie