Huisjekijken DIY| Stoer Sobere Hoorn DIY met klei…

MWSnap654 2015-04-14, 19_34_10Huisjekijken ziet  veel DIY voorbij komen en sommige hebben gewoon wat extra aandacht nodig omdat ze gewoon te leuk zijn. Deze keer een DIY, Hoorns maken van klei ! Super leuk en goedkoop Stoer Sober look. Deze keer hebben we de werkbeschrijving gekregen van Danielle Wesseling, fanatiek lid van de Huisjekijken Lifestyle Fanpagina op facebook, waar de trends beginnen!

 MWSnap654 2015-04-14, 19_34_10
Danielle vertelt; ik heb wel een echte hoorn als mal gebruikt, daar doe ik de klei overheen.
Ik snij de klei dan doormidden, er ontstaat dan een naad en sla de klei dan over elkaar heen. Zie het maar dat je een puntzak van friet, in elkaar draait.
Dan heb je een klein bakje water nodig en een klein mesje en ga je de hoorn echt glad boetseren en in de juiste vorm. Als er dunne plekjes ontstaan, dan pak je een klein stukje klei, en smeer je het weer uit, met het mesje.
Het uiteinde van de hoorn, snijd ik recht af, en ik hang de hoorn dan over een theekopje /mok, om de ronde vorm te krijgen. Tijdens het drogen, moet je goed opletten dat hij zijn vorm behoudt, af en toe even neerleggen en draaien, hij wordt namelijk heel zwaar.MWSnap657 2015-04-14, 19_34_44
Als hij helemaal droog is, duurt wel een week!
Dan ga ik er nog even met een schuurpapiertje overheen, om hem nog gladder te krijgen.
 Dan schilderen.  Ja, dat is ook zowat, is ook een kwestie van gevoel.Ik meng namelijk op een bord drie kleurenvan wit/ bruin.Wit en camel en wit en een beetje zwart. De punt van de hoorn is vaak zwart en dan loopt hij lichter uit.Ik zet de kleur op, en strijk de kleuren uit d.mv een stuk keukenpapier eroverheen te halen, zo laat je de kleuren op een natuurlijke manier in elkaar over lopen.
Het is echt een hoop werk, mijn hoorn is dus wel hol. Je moet ook de binnenkant van de hoorn niet vergeten te schilderen.
Als laatste, gaat er bruine antiekwas overheen. GEEN vernis, want dat geeft een hele onnatuurlijke uitstraling. Hij moet wel zo authentiek mogelijk overkomen.
Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag stel je vraag hieronder het blog.MWSnap656 2015-04-14, 19_34_35
 
P.S de andere dames hebben een banaan als mal gebruikt, haha….ja zo zal het ook wel lukken
 
Succes

Danielle

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie