Ninneke’s Corner | royaal zitje

1960871_10203627436593288_639596564_o (1)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Royaal zitje

1913352_10203627437433309_393373779_o (1)

In the corner

Kreeg ik van een vriendin van me een leuk stoeltje waar ze zelf niets meer meekon doen,maar ze dacht dat dat ik het nog wel gebruiken kon.Dat had ze helemaal bij het rechte eind,de stof die erop zat was niet bepaald mijn ding,maar dat kon gauw opgelost worden, ik wist ook meteen welke kleur het zou worden.Het stoeltje verhuisde nog een tijdje naar het magazijn,tot ik dacht en nu ga ik er werk van maken want ik wilde het namelijk zelf doen,had nota bene ook al ondertussen een mooie zacht rooskleurige plaid gekocht die ik er nonchalant wou over draperen,daar ging ik dus naar de ijzerwaren winkel voor de stoffeer nageltjes,dan naar de stoffenwinkel,de stof hoefde ik ook niet lang over te doen,had er al eens geweest een een baal stof gezien met dat project op het oog en gelukkig dat hadden ze nog.Verf had ik nog staan.

1960994_10203470983242052_857229686_o (1)

Dit stoeltje krijgt een make over

Eerst heb ik het houtwerk afgeschuurd, dan de stof eraf gehaald,geschilderd in een zachte tint , dan de stukken stof die ik eraf had gehaald als patroon gebruikt om van de nieuwe stof waarmee de stoel bekleed zou worden stukken in de juiste maat te knippen,toen kon het echte werk beginnen,oh help,was toch niet zo makkelijk , heb me ook regelrecht een plek gevloekt in de hel denk ik pfff , maar de volhouder wint , ben niet zo een opgeef type,uiteindelijk is het me toch gelukt een toch toonbaar stoeltje op  te maken,niet helemaal perfect,een stoffeerder zou dat natuurlijk wel 100 keer beter doen,maar ik ben toch best blij met het resultaat,het mag ook wel wat imperfect zijn,het is imperfect perfect zeg ik,wat ook belangrijk is heb het toch lekker zelf gedaan,daar ben ik ook trots op,heb me ook kunnen bezig houden,ben nu eenmaal graag creatief bezig,dit was dus weer een geslaagd project,heb hier wel enige tijd aan vertrekt heb het verdeeld over 2 weekends toch wel,ah het houd me van de straat.Het heeft dan ook een mooie plaats gekregen in een hoek van de slaapkamer van ons huisje in de Ardennen, de plaid ligt achteloos over de leuning,een mooie kartonnen opbergdoos staat er een stukje onder geschoven en komt wat piepen, om het geheel af te werken en een mooi gegeven word.Ik ben dan ook superblij met dit stoeltje dat ik zomaar kreeg van een vriendin, de stoel heeft een permanente plaats gekregen,zoals de vriendin in mijn hart.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke’s Corner

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’scorner

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Ninneke’s Corner | royaal zitje

Geef een reactie