Ninneke’s Corner Culinair | Witte Sangria

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Voor op een zonovergoten dag van te genieten, sangria maar een tikkeltje anders als de meeste bekende rode sangria…

Sinds kort bieden wij de overheerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaart. Wil jij de recepten ook graag printen en bewaren? Klik dan rechts op de receptenkaart en je komt vanzelf in het downloadmenu. Het recept van deze week bestaat uit twee kaarten.

Witte sangria

column witte sangria A (8)

zaaaaaalig gewoon

De zomer nog in volle gang.De vakantiestemming voelend.Doet me hunkeren naar sangria.Niet de rode sangria,ik prefereer de witte sangria.Eigenlijk genoemd tisani.Heerlijk gekoeld met boordevol fruit.zodat het een heerlijk fruit punch word.Zalig lepelen tot het laatste stukje fruit.Genietend nippend van de drank.Me wanend ergens aan de Costa Brava.receptenkaart

Wat heb je nodig

3 flessen cava

1 fles witte Spaanse wijn demi seco

halve fles grand marnier of triple sec

rietsuiker

groot stuk watermeloen

tros groene  druiven

tros blauwe druiven

6 appelsienen

2 a 3 citroenen

3 appelen

6 perziken

8 blauwe pruimen

( kortom fruit naar believen wat je lust )

column witte sangria A (4)

Fruit voor de sangria

Bereiding , pers het sap van 2 a 3 citroenen en 3 appelsienen uit, zet even opzij.Snij al het overige fruit in stukjes. De druiven kun je heel laten als het pitloze zijn.Bevatten ze pitjes halveer ze dan en verwijder de pitten.Doe het fruit in en heel grote punch bowl.Strooi er suiker overheen.Doe het uitgeperst sap erbij.De fles witte wijn en een halve fles grand marnier of triple sec.Roer goed om proef of er eventueel nog suiker bij moet.Hou er rekening mee,dat er nadien ook nog cava bijkomt.Zet het fruit afgedekt in de koelast voor minstens 4 a 5 uur.Giet net voor serveren ook de cava erbij.vul de glazen gul met het fruit en geef er een lange lepel bij en eventueel rietje.Succes gegarandeerd op een feestje of barbecue.Deze portie is al een behoorlijke hoeveelheid,hou daar rekening mee.Maak je het voor 2 personen deel de ingrediënten dan door 3 of 4 naargelang je maar één glas wil of 2 .

column witte sangria A (8)

zalig zomerse drank

Rest me nog één ding te zeggen E viva España

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook altijd vinden op facebook: Ninneke’s corner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve groet Jeannine alias @Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie