Ninneke’s Corner | Gezellig vertoeven bij de houtkachel

 

column gezellig warm en knus (13)-1-3Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Het hart van ons vakantiehuis in de Ardennen,ons plekje bij de houtkachel…

Gezellig vertoeven bij de houtkachel

column gezellig warm en knus (5)-1

Ons stekkie in de Ardennen

We zijn beland bij het hart van ons vakantie huis in de ardennen.De woonkamer waar het gezellig vertoeven is bij de houtkachel.Nu midden in de zomer word die zelden aangestoken.Maar soms voor de gezelligheid gooien we toch een blok hout erop.De deur en ramen  gooien we wagenwijd open Anders lijkt het of je binnen de kortste keren een saunabeurt geniet.We hebben de zetels evenwijdig gezet als we dan  gasten ontvangen we over elkaar zitten.We goed kunnen praten met elkaar en ook iedereen van ongeveer op zelfde afstand van de kachel zit.Omdat we geen zee van plaats hebben,maar ook weer eerder over een compacte ruimte beschikken, moesten we inventief te werk gaan.Aangezien we veel ramen hebben,rest er nog maar weinig muur om kasten te plaatsen.We waren weer beperkt in opbergruimte.Slechts één grote muur en één kleine muur waar wat tegen geplaatst kon worden.Tegen de grootste muur staat een tweedeurskast.Daarnaast staat nog een tafelmeubel waar de televisie lelijk staat op te wezen.Die gaat wel eens verdwijnen,we zien daar toch nooit televisie.De natuur houd mij daar bezig,de natuur is mijn televisie.Al de ramen hebben uitkijk op de tuin,met zijn talrijke bewoners en bezoekers.Vandaar uit sla ik de eekhoorns gade.De woonkamer is mijn uitkijk centrum voor de eekhoorns en vogels overdag.En ‘s avonds voor de nachtdieren,marters,egels,dassen,vossen en nieuw in het rijtje nu ook wasberen.De zetels hebben een koraalrode kleur wat zorgt voor warm en mooi contrast in het gegeven. Kussens met herten print in de zetels.Ik heb gekozen in plaats van een koffietafel neer te zetten om 2 koffers in steigerhout te plaatsen.Het is weer bergruimte gewonnen alsook dat het er gezellig knus uit ziet.Onder de koffers ligt een koeienhuid.Er staan wat krukjes met dierenhuid overtrokken.Om je voeten lekker op neer te leggen na een lange dag wandelen.Zalig onderuit op de bank met je voeten omhoog met een drankje,heerlijk genieten.Ook handig voor als er veel bezoek komt,kan iedereen lekker aanschuiven in een ronde.Tegen de kleine muur heb ik een side table staan.Daarop staat een tafellamp , windlichten en allerlei andere decoratieve mooie hebbedingen.Her en der staan rotan manden om wat in weg te moffelen.Je moet wat als je weinig bergruimte hebt.Om het Ardeens gevoel te versterken hebben we geweien hangen en liggen.Al zag het er bij aankoop geheel anders uit natuurlijk.Het ontbrak wat aan warmte en gezelligheid.Ik denk dat we toch in onze opzet geslaagd zijn.Om van ons stekkie in de ardennen toch een leuke zithoek te maken.Maar eerst moest er nog veel gedaan worden.Het project kappen,breken en schuren,kon beginnen.De vloer hebben we laten liggen.Die heeft manlief tot 3 x toe geschuurd. Steeds fijner en tot die goed blank was.Dan heb ik die 3 maal donker gebeitst.daarvoor was die iets gelig van kleur en ons inziens ook te glanzend vernist.Na de lagen beits ook nog 3 lagen een eerder matte vernis erop.Dan hebben we de vloer met karton volledig afgedekt .Konden we de rest aanpakken.Het plafond dat bestond uit plastic lamellen  ( alweer ) eruit gekieperd.Nieuw plafond ( alhoewel ?? vloerdelen ) Gestoken.Die ik dan in een off white patine heb geschilderd.Toen hebben we de muren aangepakt. Vliesbehang er tegen,primer erop gezet,alvorens een verflaag te geven.Ook hier heb ik gekozen voor te werken met de kleur schaduw en een deel muren in amandel kleur.Dan werden er kroonlijsten rondom tegen het plafond voorzien.De ramen in wel erg lelijk  groen ( ik trek nog steeds beduidend mijn wenkbrauwen en rechter bovenlip op als ik daaraan terug denk ) kregen ook een nieuwe aanblik.Zachter van kleur.Nu was er in deze ruimte wel erg veel fout.De bedrading liep nog gewoon over het plafond.Verlichting was niet over nagedacht symmetrisch te werk te gaan.Perspectieven hadden ze niet gehanteerd.Ik denk dat ze eens naar het plafond omhoog hebben gekeken en zeiden;weet je we hangen hier een lamp en misschien hier ook één. Op het goed vallend uit. ( daar gaan mijn wenkbrauwen weer hi hi ) .Het is zelfs zo dat de mensen van wie wij het kochten het nadien zagen op foto’s dat ze zeiden;we kopen het gewoon terug. Ook al kreeg die man bijna een hartaanval als ik zei die vloer te gaan schuren.Als we toen bijeen zaten voor wat nuttige zaken af te handelen, alvorens bij de notaris gezeten te hebben.Voorts hebben we ook nog de muur achter de houtkachel bekleed met hitte bestendige steen strips.De binnendeur verwijderd die nergens toe diende.Oftewel moest je ze dicht doen en bleef de warmte enkel daar en konden de slaapvertrekken niet mee verwarmd worden.Oftewel bleef ze dan open staan en pakte zo nog eens ruimte weg van die ene kleine muur.Deur weg,deuropening afgewerkte met sierlijsten.Zodat er niet meer te bespeuren valt dat er ooit een ( nutteloze ) deur heeft gestaan.En tal van andere kleine veranderingen. Nou genoeg geklets.Jullie willen het resultaat zien.Ik laat jullie eerst de foto’s zien hoe het eerst was voor de renovatie.

466110_377119249004772_821433019_o

Zo was het voorheen , witte muren , groene ramen, plastic plafond , wat warmte ontbrekend

461177_377119369004760_1332091981_o

Daar word je niet vrolijk van

466990_377119442338086_1094190275_o

Beetje dooie boel

477669_377119319004765_1511839447_o

Een koffer die voorbij de muur staat omdat die binnendeur openstaat

column gezellig warm en knus (5)-1

Kijk op de zithoek met de kachel

column gezellig warm en knus (23)-1

Vanuit een andere hoek bekeken

column gezellig warm en knus (13)-1-4

Ons stekkie

column gezellig warm en knus (12)-1-2

koffers van verscheidend van formaat als koffietafel en extra bergruimte

column gezellig warm en knus (8)-1-2

Sfeervol en knus

column gezellig warm en knus (1)-1

Vanuit de andere hoek bekeken

Denk toch dat we in onze opzet geslaagd zijn.Om van ons stekkie in de Ardennen een gezellige warm,knus huisje te maken.Waar het fijn verblijven is.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me altijd vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie