Ninneke’s Corner | Vakantie souvenirs

 

Column vakantie souvenirs A (6)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….

Leuke vondsten uit het buitenland , wie kan ze weerstaan?

Vakantie souvenirs

Column vakantie souvenirs A (5)

Must have vond ik

Telkens we op vakantie gaan,moet ik toch ook wat leuks  kunnen meebrengen. Souvenirs die eigenlijk niet echt souvenirs zijn.Maar gewoon leuke items om te decoreren thuis.Maar waar voor ons toch een vakantie herinnering aan vast kleeft.Echte souvenirs zijn dingen die echt met het land  centraal staan.De aardewerken schalen te Portugal of Spanje.De Kleine zwarte stieren overtrokken met stof , je weet wel wat ik bedoel.De koelkast magneten aanduidend welk land je geweest bent.Maar daar ben ik niet naar op zoek.Ik struin elk interieur winkeltje af dat ik tegenkom?Welk stadje of piepklein dorpje ook,als het een winkeltje van dat soort heeft,daar stap ik binnen.Dit was niet anders dit jaar.Zo heb ik toch weer wat aardigs bij voor in huis.Niet bijster veel,maar toch decoratief.Ik ben dan ook weer super tevreden mijn mijn wondermooie schatten.Zo vond ik in Barcelona in een vintage store,die ook oude items verkochten en kleine meubeltjes,een alleraardigste oude wekker.Hij doet het niet meer voor geen meter,maar ik vond hem zo sfeervol.Die staat nu te pronken bij mijn andere wekkers.Bij mijn schattenjacht kwamen ook nog 2 sierlijke elegante glazen flesjes bij.Die mooi bewerkt zijn,met sier bandjes om in een metaal in reliëf geslagen.Nog een set slakommen in blauw/wit print met kleine bloemetjes en stipjes op.Nadien vond ik in een andere winkel ook nog bowls in blauw/wit print met ander bloemen print  op.Ze vormen een charmant geheel met de andere kommen.Zeer nuttig ook om te gebruiken.Maar ook een lust voor het oog als stilleven op tafel.Verder heb ik nog lepels gekocht voor een belachelijk lage prijs.Maar hou enorm van deze vormgeving zo met dat hout.Betreur dat ze de messen en vorken niet meer hadden.Ben echt weer gek op dit besteksoort..Telkens ik nu mijn vondsten zie dan koppel ik dat aan de afgelopen vakantie.Dat zijn mijn vakantie souvenirs.Het is wat geheel anders als castagnetten of flamenco schoenen.Hier kan ik 100 % van genieten.Voor mij zijn dit pareltjes van vakantie souvenirs.

Column vakantie souvenirs A (7)

Tikken doet hij niet meer , maar wou hem toch op de kop tikken.

Column vakantie souvenirs A (5)

Sierlijk die flesjes

 

Column vakantie souvenirs A (3)

Mooi met wat andere items bij

Column vakantie souvenirs A (20)

Gewoon mooi

Column vakantie souvenirs A (21)

Blauw wit

Column vakantie souvenirs A (11)

Spijtig genoeg hadden ze enkel nog de lepels

Column vakantie souvenirs A (10)

Sfeervol

Column vakantie souvenirs A (9)

Nuttig en decoratief

Zo dit was mijn buit van een heerlijke vakantie te Spanje.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie