That’s what fans are for | remover

image3Carol kennen we inmiddels allemaal In haar vorige blogs. Haar hilarische opmerkingen en verhalen in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook zijn voor iedereen herkenbaar. Tijdens de aktie die Huisjekijken onlangs samen met Painting the Past organiseerde liet Carol zich ontvallen dat ze ook nog wel een projectje op te knappen had. De remover van PTP zou uitkomst moeten bieden. Inmiddels heeft ze de remover ontvangen én uitgeprobeerd. En omdat Carol de werking ervan niet in één woord kan omschrijven……………

Jaahhhh….hij is klaar!
Eind vorige week kwam ie… mijn pot Remover van Painting de Past…

En ik was me toch nieuwsgierig zeg.  Zou dit goedje nou inderdaad kunnen wat het beloofde te kunnen. Mijn ‘kastje’ , zo werd mij destijds verteld, was een hondenhok uit India. Antiek. En toen al, en in de loop der jaren door mij ook nog, voorzien van heel veel lagen donkere was. Want ik zette daar dapper een nieuwe laag overheen hoor, als er na een feestje weer eens kringen op zaten.  Later vertelde iemand me dat het waarschijnlijk een kippenhok was, en ook dat geloofde ik direct. Je kan mij namelijk alles wijsmaken.  Maar ik heb nu zo intensief kennis gemaakt met mijn hok dat ik tóch denk dat hier geen kip in woonde. Want..waar zat dan die kip op stok? Ook Indische kippen gaan op stok toch? Het hok vond ik op een zolder in een meubelschuur. Die zolder was helemaal geen verkoop afdeling maar dat bordje had ik dus niet gezien. Tja, ik mis weleens wat.
Het stond dik onder het stof maar ik zag er wel een gaaf tv meubel in en tot een paar maanden terug was ie dat ook. Nu is ie salontafel en aan mij ten prooi gevallen. Want zo midden in de kamer werden alle strepen en kringen in de was wel erg opvallend. Maar dat er allemaal afboenen en schuren zou een hell of a job zijn.
Daar ging ik dus mooi niet aan beginnen en helaas… niemand in mijn gezin bood aan dat voor mij te doen. Die zijn namelijk ook niet gek.
Maar Painting the Past Remover beloofde dat t een fluitje van een cent zou zijn. Zei ik al dat je mij alles wijs kunt maken?

Die pot stond me aan te staren en ik zweer dat ie me riep ook dus ik móest wel beginnen. Dus plastic en kranten voor op de vloer check,  kwast check, schuursponsje check, handschoenen check en gaan met die banaan. Kind kan de was doen tenslotte. Of er af halen in  dit geval.
En echt he… Spulletje erop, pompidom…uurtje wachten, spulletje eraf met de natte schuurspons en verder afwassen met spons en water.
Nou ja… Wat een superspul!!! Hélemaal geweldig!

image1Dus na het weekend vol enthousiasme door naar de volgende ronde. De zijkanten. Nou…..dat werd dus even een ander verhaal.
De trellis, die ruitjes in de zijkanten schijnen zo te heten, gingen niet met de grote kwast. Dat werd dus hannesen met een hobbykwastje. Ook kreeg ik het angstige vermoeden dat hier wel wat anders op zat dan op het bovenblad. Geen boenwas dus. En… hoe ging ik hier het goeie goedje weer tussen vandaan krijgen? Met een schuursponsje? Dat ging ‘m waarschijnlijk niet worden.  Dus nadat de zijkant was ingesmeerd toog ik naar de winkel. Schuurlapjes- veel- check, tandenborstel hahahaha check…. Nog meer schuursponsjes check…
Ook was ik zo slim, ik heb mijn momenten, de zijkant wat langer in te laten werken. Een uur is voor het verwijderen van boenwas ruim voldoende maar hier zat waarschijnlijk en begrijpelijk, want welke idioot zou latje voor latje in de boenwas zetten, beits op. Ik héb wat op die klok gekeken zeg pffttt. En toen begon het boenen. Ik heb, werkelijk waar, elk onderliggend latje met een tandenborstel staan bewerken. De bovenliggende latjes lukten gelukkig wel met het schuurlapje anders was ik echt gillend gek geworden. Er sprongen poriën open waarvan ik niet wist dat ik ze had, het zweet gutste van mijn rug, en het is maar goed dat men bij mij lastig naar binnen kan kijken want ik trok echt steeds meer uit. De huishoudhandschoenen die ik aan had getrokken waren van binnen net zo nat als aan de buitenkant..En ze waren niet lek.  Kreeg ze ook zowat niet meer uit. Die heb ik dus maar weggegooid.

image2Maar.. Wat een resultaat!!!! Ik vind mijn hok weer mooier dan mooi. De tand des tijds is zo mooi te zien. De structuur en de verschillende kleuren van het hout. De beschadigingen, de krassen. Reparaties ooit gedaan.. Kan zelfs zien welke kant meer last heeft gehad van weersomstandigheden.
En ik geef toe. Ik heb, trellis poetsend, minimaal honderd keer gedacht ‘ Carol, stomme ….. waar bén je aan begonnen’ Maar heb geen seconde spijt. Nu het af is.

image3Groet, Carol

Kun je geen genoeg krijgen van haar verhalen? Hier vind je de vorige blogs.

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “That’s what fans are for | remover

Geef een reactie