Ninneke’s Corner | Le Fondry Des Chiens

 

Le Fondry des chiens G (7)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….

Spectaculair natuur zicht te ontdekken.

Le Fondry des Chiens

Le Fondry des chiens G (6)

Immens groot deze openlucht grot

In mijn vakantie die ik genoten heb in de Ardennen, hoorde deze wandeling bij. Naar de openlucht grotten Le Fondry des Chiens.  Waanzinnig indrukwekkend als je deze op je netvlies hebt branden. Haast niet te geloven dat je deze prachtige natuur vind in de Ardennen. Je waant je even in Frankrijk bij één of andere kloof. Spectaculair mag je wel stellen.  Eens je aankomt na de wandeling er naartoe vertrekkend uit het dorp Viroinval van bij de kerk. Is het een wauw moment, ongelooflijke indruk komt of je af gestevent. Je voelt je immens klein in de kloof. De rotsen rijzen doemend hoog en je voelt je klein duimpje. De wandeling er naartoe vind ik persoonlijk nu niet echt zo dat ik deze tocht zelf ook nog wel tweede keer wil bewandelen. Maar eens je daar verwend word met dat uitzicht , was het zeker de moeite waard, de kilometers in de benen te hebben. Zelfs niet zo een erg lange wandeling , het is maar een vijf kilometer. Van vertrekpunt in het dorp naar deze kloof alsook terug naar het eindpunt. Ben je echter minder je mobiel te verplaatsen of kijk je toch tegen de kilometers op, dan is er ook een treintje dat je vanuit het dorp helemaal bovenaan brengt. Heb geen idee wat de kostprijs bedraagt van het treintje, maar dat zal nu ook niet noemenswaardig zijn denk ik. Ga je toch op avontuur met de benenwagen, de openlucht grot is gewoon gratis. Voor fotografen is het een ware traktatie zowel de kloof zelf alsook voor de talrijke vlinders die er het goed doen.  In de buurt is daar ook nog genoeg te ontdekken de citadel van Namen, een boottocht op de Maas, een abdij bezoek. Wie een weekend plant naar de Ardennen is deze openlucht grot echt een aanrader. Maar evengoed te doen op een eendaags reis. Hou er wel rekening mee dat het wel wat bezoekers lokt en het toch ook best druk kan zijn als je liever alle rust verkiest. Best dan als het kan een dag in de week gaan, of heel vroeg op de dag in het weekend of in de late middag. Nu zijn de vakantie maanden ook weer voorbij, het zal dan misschien ook toch weer schelen. In het dorpje zelf vind je tal van gelegenheden om een terrasje te doen iets te eten, een drankje te nuttigen.  Je start dus aan de kerk en loopt eerst door het gemeentepark door vooraleer het bos in te slaan. Je volgt de bewegwijzering met de rode rechthoekjes. Je kan in het dorp bij het bureau van toerisme een wandelkaart aanschaffen voor 8 €. Maar eigenlijk heb je die niet nodig, de bewijzering is zeer goed aangegeven. Onze aangeschafte kaart is niet eens uit de rugzak boven gehaald.

Le Fondry des Chiens:  Rue Orgeveau  5670 Nismes- Viroinval.

Le Fondry des chiens G (14)

Aanblik bij aankomst

Le Fondry des chiens G (12)

Mooie rotsformatie

Le Fondry des chiens G (11)

Mooie rotsformatie

Le Fondry des chiens G (8)

Indrukwekkende natuur

Le Fondry des chiens G (7)

Prachtig zicht

Le Fondry des chiens G (6)

Voor het perspectief met personen in de kloof , kun je nagaan hoe groot het wel is.

Le Fondry des chiens G (5)

Mooi

Le Fondry des chiens G (4)

Mooi

Le Fondry des chiens G (3)

Panorama

Hoop dat jullie genoten hebben van deze tocht. Ik alleszins wel het was een prachtig gegeven, waar ik blij mee ben het te mogen aanschouwen.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook altijd vinden met mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie