Ninneke’s Corner Culinair |Pompoen-wortelsoep

 

Pompoen - wortelsoep B (7)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Het is weer zover pompoenen seizoen.

Pompoen-wortelsoep

Pompoen wortel soep C (7)

Heerlijke pompoen-wortelsoep.

We gaan weer richting herfst toe, dat brengt ons ook weer bij de pompoenen die nu al hun intrede doen. Dat leent zich goed voor stoofpotjes en grote potten dampende heerlijke geurende soep.  Een mix van pompoen en wortelen, dan blijven we een mooie oranje kleur behouden. Elk jaar krijg ik van onze lieve overburen in de Ardennen pompoenen. Nu had ik een enorm grote pompoen gekregen, kon hem amper dragen, zo groot en zwaar. Het was dan ook wel een waar gevecht om de pompoen in stukken te kunnen snijden. Maar van wat ijver en inzet is nog niemand gestorven. Het was het duel wel dubbel en dik waard, ze smaakt heerlijk.

Pompoen - wortelsoep B (3)

Lekker met wat bruin brood bij.

Wat heb je nodig:

2,5 kg a 3 kg  zuiver pompoen in blokjes gesneden

500 gr wortelen in plakjes

2 uien gesnipperd

3 liter rundbouillon

wat boter

peper-zout-cayenne peper

Pompoen - wortelsoep B (7)

Hmmm

Bereiding: Stoof de gesnipperde ui aan in wat boter in een grote pot. Voeg de pompoen en wortel toe en laat deze zo lang mogelijk mee stoven. Voeg eventueel steeds wat boter toe.  Als het goed gestoofd is en de smaken goed zijn vrij gegeven, voeg je de bouillon toe en de kruiden. Laat een twintigtal minuten nog op een zacht vuurtje koken en mix de soep met de blender of staafmixer. Lekker als lunch of vieruurtje , serveer dan met wat bruin brood. Of een bord vooraf met het diner.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn Facebook pagina: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie