Ninneke’s Corner Culinair | Slagroom soesjes

 

Column soesjes B (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Soesjes maken is helemaal niet moeilijk.

Slagroom soesjes

Column soesjes B (2)

Zalig onweerstaanbaar

Deze onweerstaanbare zalig smakende soesjes maak je makkelijk. Het is niet geeneens moeilijk, het moeilijkste dreigt in het te vlug openen van de oven, zodat de soesjes inzakken. Want het deeg is zo klaar. Eenmaal de soesjes gebakken zijn en afgekoeld. vul je deze met opgeklopte slagroom. Met behulp van een slagroomspuit met dunne opening. Je kan ook een deel van de soesjes vullen met mokka slagroom. Of je voorziet ze van een chocolade laagje. Je dipt ze in chocolade die je au bain marie hebt laten smelten. Heerlijk als dessert, bij de koffie of als traktatie als je zelf op de koffie gaat bij familie of vrienden.

Column soesjes B (1)

Die verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Wat heb je nodig:

1 dl water

40 gr boter

70 gr bloem

2 eieren

snuifje zout

500 ml slagroom( 40% vetgehalte)

wat poedersuiker

eventueel een 2 a 3 soeplepels straffe koffie( Koud )

eventueel chocolade om te smelten voor de soesjes in te doppen voor een chocoladelaagje

Column soesjes B (2)

Als dessert of voor bij de koffie of thee.

Bereiding: Water,  boter en het zout aan de kook brengen. Van het vuur halen en bloem in één keer erin doen. Flink roeren en terug op het vuur zetten, blijven roeren tot het deeg een bol vormt. Die los van de boord van de pot komt. Het deeg niet langer meer verwarmen. Van het vuur zetten en wat laten afkoelen. Voeg er één ei bij en klop de massa zeer goed ,tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het tweede ei toe. Doe op een bakplaat dat met bakpapier is bekleed, kleine hoopjes vormen met behulp van twee koffielepels.  Schuif de bakplaat in voorverwarmde oven van 150 °. Bak deze minstens een kwartier op deze temperatuur tot ze voldoende gekleurd zijn ( goudgeel) .Verminder de warmte toevoer en laat ze zo nog 5 a 8 minuten drogen in de oven alvorens de oven te openen. Doe voorzichtig de ovendeur een beetje open een grote zucht kan de soezen doen inzakken. Als ze goed droog zijn dan haal je ze eruit en laat afkoelen op taartrooster. Klop ondertussen de slagroom om met wat poedersuiker. Als de soesjes helemaal afgekoeld zijn, dan vul je ze met een de slagroom. Met behulp van een slagroom spuit met lange dunne opening. Steek de spuitmond onderin de soes en spuit het soesje vol slagroom. Heb je graag een mokka smaak dan doe je bij de goed opgeklopte slagroom wat straffe koffie, klop nog heel even heeeeeeeeeeel kort, tot de koffie goed gemengd is. Niet langer blijven kloppen.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn Facebook pagina; Ninnekes’ corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie