Ninneke´s Culinair |Potje mosselen

 

Column mosselpotje B (11)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Mini potjes met heerlijks uit de zee.

 

Potje mosselen

Column mosselpotje B (6)

Heerlijk zo een mini portie mosselen als voorgerecht.

Lang niet iedereen lust mosselen, maar hier ten huize verorberen we ze graag. Als hoofdmaaltijd met verse frieten erbij. Of in kleine mini mosselpotjes als voorgerecht. Vandaag had ik ze geserveerd als start van het diner. In plaats van selder en gewone ui te gebruiken heb ik eens wat anders uitgeprobeerd. Het beviel enorm, zo erg zelfs dat mijn echtgenoot zei; dat ik ze voortaan zo steeds mocht maken. Als voorgerecht vond ik dat we wel mochten afwijken van de klassieke manier. Het staat ook erg leuk en gezellig op tafel in zulke kleine potjes. Het is lekker met wat bruin brood erbij. Maar niets belet je deze ook te maken als hoofdmaaltijd met frietjes.

Column mosselpotje B (11)

Lekker uit de zee

Wat heb je nodig:

1 kg Zeeuwse mosselen ( Voor 2 personen als voorgerecht)

2 rode uien fijn gesnipperd

6 tomaten ontveld, van sap en pitjes ontdaan en in stukjes gesneden

3 teentjes knoflook

currypoeder ( kerriepoeder)

1 stengel citroengras

Column mosselpotje B (8)

Les moules

Bereiding: maak de mosselen schoon en spoel ze goed enkele keren. Doe de gesnipperde rode ui en de tomatenstukjes in een grote pot. Pers de knoflook erbij. Bestrooi flink met wat currypoeder. Roer even goed om. Haal de buitenste blaadjes van de citroenstengel. Kneus de stengel met een mes door er druk op te zetten, of met deegrol. Doe de mosselen bij de groenten en doe er de citroenstengel bij. Zet de mosselen op een hoog vuur en kook ze gaar tot ze goed geopend zijn. Schud tijdens het koken ze soms op. Verwijder de citroenstengel en serveer in kleine potjes. Geef er eventueel nog een curry saus apart bij. Maar eigenlijk zijn ze lekker zo, met wat bruin brood om te dippen in het mosselvocht met de groentjes.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie