Ninneke’s Corner Culinair |Citroen cake

 

column citroencake B (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Een stukje cake , kan er altijd wel in.

 

Citroen cake

column citroencake A (4)

zoete verwennerij

We verwennen ons met wat zoets bij de koffie of thee pauze. Met een stuk citroen cake. Nu niet dat dat de citroensmaak dominant aanwezig is. Het is maar een vleugje citroen. we gebruiken enkel de citroen zeste (pel dun gesneden). De citroenen kun je gebruiken in de thee of om citroenlimonade te maken. We laten niets verloren gaan.

column citroencake B (1)

jammie

Wat heb je nodig:

200 gr boter ( op kamer temperatuur)

200 gr fijne witte kristalsuiker

200 gr zelfrijzende bloem

4 eieren

3 a 4 bio citroenen

wat poedersuiker om te bestuiven

column citroencake A (4)

Hmm

Bereiding: Spoel de citroenen onder zo heet mogelijk water en boen ze op. Schil met een zeste mesje de pel van de citroenen. Enkel het gele gedeelte, het witte van de pel smaakt bitter en is niet lekker. Doe de boter in een grote mengkom samen met de suiker en de eieren. Mix dit goed tot een deeg met de mixer. Doe er de zelfrijzende bloem bij en mix weer goed, voeg de citroen zeste erbij en meng nog een laatste keer goed. Beboter een tulband of springvorm, bestuif met bloem, overtollige bloem eruit schudden.  Stort het deeg in de vorm. Zet in een voorverwarmde oven van 175 ° een  45 minuten ongeveer of tot de cake gaar is. Check met een brienaald of mes of de cake klaar is. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op taartrooster. Bestuif met wat poedersuiker. Zet een pot citroenthee of schenk koffie op en trakteer jezelf op deze lekkernij. Of gun je vriendinnen ook een zoet momentje bij het koffie of theekransje.

lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden met mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie