Ninneke’s Corner |Knop on top=top

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Column knop on top is top B (10)

We gaan het weer anders bekijken.

 

Knop on top=top

Column knop on top is top B (10)

Waartoe een knoop nog kan dienen.

In de naadwinkel kon ik me weer niet beheersen. Ik geraak maar moeilijk voorbij de muur met allerlei knoppen. Bij ons in de naadwinkel is een hele muur met ronde nissen met kokers met knoppen. Gesorteerd op kleur, als voorbeeld hangt de desbetreffende knop op het dekseltje van de koker. De kokers liggen plat in de ronde uitsparingen in de muur. Zodat de gehele muur één en al kleur uitstraalt. Platte knoppen, bolle knoppen, parelmoerachtige, bloemvormige zelfs in hartvorm. Daar sta ik dan als een kind in de snoepgoedwinkel niet goed weten wat kiezen. Zoveel leuke modellen met al even leuke vrolijke kleuren. Nu niet dat ik een knop aan een blouse moet naaien. Maar vind dat die ook wel best wat aandacht mogen verdienen, omdat ze zo mooi zijn. Ze kunnen ook dienst doen voor wat anders. . Door de knoppen vast te maken aan zeer dun touw, word het heel charmant, romantisch om wat muziekpartituren , oude prentkaarten ,briefomslagen, of  gedichten samen te binden. Ook leuk rond oud boek of meerdere.  Decoratief doeleinde, knop on top=top. Mooi om ergens te leggen op sidetable, in schaal of onder een glazen stolp. Ook leuk om gewoon een klein glazen koker met kurken stop te vullen en met wat andere naai benodigdheden te leggen. Met wat oude vingerhoeden, brocante schaartje, wat klosjes garen enz. Kies wat kleurtjes die mooi samen gaan. Door tal van verschillende modellen, kleuren te nemen krijgt het iets extra speels. Maar met één soort werken is ook mooi, zoals ik deed met de zacht roos gekleurde knoppen in de vorm van een roos. Gewoon keukentouw-bindkoord is zo dun dat het door de gaatjes kan van de knoppen.  Neem je touw lang genoeg , rijg het door een knop. Zet vast door middel van een knoop te maken in het touw, net onder de knop.  Doe zo verder knop per knop terwijl je het touw bind rond bijvoorbeeld een boek. Je schuif, verschuift de knoppen waar je ze hebben wil, maar vergeet niet steeds een knoop in het touw te maken, als de knop te gemakkelijk weg schuift. Kijk naar de kleuren en het model van knop, of het er leuk uitziet. Is misschien ook een idee om knoppen van kledingstukken die je anders weggooit bij te houden, ze komen misschien nog van pas om er decoratief mee aan de slag te gaan.

Column knop on top is top A (1)

Knoppen met zoeterige kleurtjes

Column knop on top is top A (2)

Knoppen zorgen voor romantische toets

20545644_10214319868697408_4244077035377518575_o - kopie

Mooi die rozen knoppen

20615638_10214319769814936_5781789203771535440_o - kopie

Charmant

Column knop on top is top A (3)

Origineel gebundeld

Column knop on top is top A (4)

Speels, lief, romantisch

Column knop on top is top B (1)

Verschillende kleuren en modellen doen het goed bij elkaar

Column knop on top is top B (3)

Leuk om ergens te leggen , commode in slaapkamer of zo

Column knop on top is top B (6)

Lieflijk

Column knop on top is top B (7)

Rond muziek partituren.

Column knop on top is top B (8)

Roosjes, hartjes , parelmoer kleurtjes= romantische uitstraling.

Column knop on top is top B (10)

Close up

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie