Extra editie Kei Gemakkelijk | lampenvoet of schaal ‘verouderen’

images325I0CEJ

Times are changing !

De dames en een enkele heer in onze Huisjekijken Fanpagina op Facebook zijn er al helemaal aan verslaafd…

Je hebt ze vast ook wel staan. Die lampenvoet die je jaren geleden per sé moest hebben, die vaas waar je bijna een moord voor zou doen of die schaal waar je je laatste cent aan uitgaf maar die je nu aan niemand meer durft te vertonen!

verouderen

En bekijk jij nu ook met jaloerse ogen hoe de dames van de Huisjekijken Fanpagina er de prachtigste dingen van maken? Dít wordt jouw moment, hier is hoe zij het deden:

Pak uit de schuur wat je nog hebt staan: dat kan muurvuller zijn (Action heeft instant muurvuller) maar ook een rest tegellijm (die moet je meestal nog aanmaken met water, maak er een papje van). Bekleedt er je oude vaas, lampenvoet of schaal mee. Dat kan ook op hout of zelfs op riet! ‘Boetseer’ er als het ware omheen. Laat dat goed drogen. Je kunt het lekker grof laten of met water gladder strijken, naar behoefte. Of je kunt er patroontjes inmaken met je hand, een voorwerp of met een handveger… Verder kun je er touw in verwerken of je kunt hem eerst ‘beschrijven’ (hartjes, tekst) met een lijmpistool. Verwerk er eens schelpenzand doorheen…

Als dat de volgende dag goed droog is kun je het gaan schilderen als je wil, met een restje latex dat je hebt staan maar meestal is het ook mooi om hem te gaan ‘bevuilen’. Dat kan met koffiedrab (koffiepads!) modder, kleigrond, een theezakje erboven uitknijpen, bakpoeder… probeer en experimenteer!

Tip: ook oude kandelaars en tafelpoten of oude kastpoten zijn leuk om op deze manier te bewerken en evt op een ijzeren pin en een sokkeltje te zetten. Ook hier geldt: probeer en experimenteer!

 

Hier zijn nog een paar foto’s die we voor jou op internet vonden, ter inspiratie:

header get inspired for a happy feeling

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Extra editie Kei Gemakkelijk | lampenvoet of schaal ‘verouderen’

  1. Wat leuk jullie hebben een foto van een van mijn bewerkte potten gebruikt. Heb al diverse potten en lampen bewerkt en het is erg leuk om te doen en het staat heel mooi in een stoer landelijk interieur. Zelf werk ik het liefst met muurvuller, maar ook wel met verf gemengt met wit zand.

  2. Pinkback: Huisjekijken | Post op de redactie | Huisjekijken

  3. Pinkback: Time for some Action – wat kun je doen met spullen van de Action? | Huisjekijken

  4. Pinkback: Post op de Redactie | Enkele Muurvullercreaties op een rijtje…. | Huisjekijken

  5. Pinkback: Post op de Redactie | muurvuller | Huisjekijken

  6. Pinkback: ernest

Geef een reactie