Ninneke’s Corner Culinair | Tiramisu

 

IMG_2961 Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Dessert dat iedereen kan maken en ook wel bijna iedereen lust.

 

Tiramisu

IMG_2961-2

Hmm

Tiramisu dat is nu een dessert waar bijna geen werk aan is en bovendien ook heerlijk smaakt. Je kan het ‘s morgens al klaarmaken om dan goed te laten afkoelen en ‘s avonds heb je het enkel nog maar aan te snijden. Vind het ook een dankbaar nagerecht als je mensen inviteert om te komen dineren en je aan de hoofdmaaltijd wel wat werk hebt. De tijd dat je inwint om niet ook nog een ingewikkeld dessert te maken of waar veel poespas bij komt te kijken, kun je besteden aan een hoog culinaire hoofdmaaltijd. Wat de reden ook mag zijn, een schotel huisbereide tiramisu smaakt altijd.

IMG_2961

Zalig

Wat heb je nodig:

een pak lange vinger koekjes(boudoirs) 400 gr

2 koppen sterke koffie( afgekoeld)

wat amaretto likeur

500 gr mascarpone

4 eieren

2 zakjes vanillesuiker

4 eetlepels fijne kristalsuiker

cacaopoeder

IMG_2961-2

Lekker makkelijk en lekker

Bereiding:  Doe de mascarpone in een mengkom samen met de vanillesuiker en de kristalsuiker. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Hou de eiwitten even apart, voeg de eidooiers bij de mascarpone. Meng dit zeer goed door elkaar met de klutser, mag ook met de elektrische klopper. Klop de eiwitten goed stijf op in een kom , je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit uit de kom dondert. Spatel dan voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mascarpone mengsel. Niet kloppen of roeren. Als al het eiwit is opgenomen zet je het even opzij.  Dop nu één voor een de koekjes in de koffie en leg ze steeds direct in de voorziene schotel. Met de suikerkant naar boven gericht. Heb je de bodem helemaal bedekt van de schotel, dan sprenkel je er nu de amaretto likeur over de koekjes heen. Hou je duim wat over de flesopening zodat er niet teveel ineens uit komt. Schep er dan een laag van het mascarpone mengsel over. Tot alles mooi bedekt is. Voorzie hierover weer een laag koekjes in koffie gedrenkt. En besprenkel alweer met de amaretto likeur. Daarover komt natuurlijk weer een laag van het mascarpone mengsel. Naargelang de grote van je schotel is je schotel al goed gevuld of kan er nog een laag koekjes op en weer de mascarpone topping. Maar je eindigt wel als bovenlaag met de mascarpone. Daarover strooi je dan cacaopoeder, wel door een zeefje. Of zo met een handige strooibus met zeefje. Doe plasticfolie over de bereiding en zet enkele uren in de ijskast voor het opdienen.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn eigen pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie