Ninneke’s Corner Culinair | Ijskoffie

 

Column Negritto A (4) Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Mokka met nog meer mokka.

 

IJskoffie

Column Negritto A (4)

Lekker

Soms heb ik gewoon zin in iets tegendraads eigenlijk. Zo kan ik op hete zomerdagen ook genieten van soep of warme chocomelk. Alsook nu als het kouder word van ijskoffie. Het leuke aan vers bereide ijskoffie is dat je kan experimenteren. Wat romiger , een andere siroop smaak, andere koffiebonen, beetje koffielikeur. ijsblokjes of bolletje roomijs. Ik vind het lekker, maar dan echt wel heel koud.

Column Negritto A (4)

Lekker romig van smaak

 

Wat heb je nodig:

2 kopjes sterke mokka koffie of espresso koffie

anderhalve eetlepel hazelnoot siroop

1 a 2 suikerklontje ( naar wens)

scheutje melk

scheutje room

1 bol mokka roomijs( of ijsblokjes geschaafd)

Bereiding: Zet de koffie , doe er de siroop, suiker en melk bij, laat wat afkoelen. Doe er de room bij, roer goed om en zet enkele uren in de koelkast. Schenk uit in beker of glas en schep er een bol mokka roomijs bij. Vanille roomijs gaat ook natuurlijk of chocolade. Ook lekker als afsluiter van een diner, met het bolletje ijs er in. Maar het kan ook anders als je niet van ijskoffie houd. Het is ook heerlijk om een bol roomijs  in gewoon warme koffie te doen, moet je eens proberen. Dan is het tevens ook lekker er een beetje koffie likeur bij te doen. Laat dan wel de siroop achterwege.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn eigen pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie