Huisje Kijken Extra|DIY Poer van zelfhardende klei

imageHuisjekijken ziet heel veel DIY voorbij komen en sommigen hebben gewoon wat extra aandacht nodig omdat ze gewoon té leuk zijn. Deze keer een DIY Poer maken van afvalhout en zelf hardende klei. Super leuk en super goedkoop. De werkbeschrijving kregen we van Ellen Jaell, een fanatiek lid van de Huisje Kijken Lifestyle Fangroep op Facebook, waar de trends beginnen.

 Je hebt nodig: plankjes, zelfhardende klei, in dit geval de grijze betonkleur van de Action en verf, in dit geval decoverf van de Actionimageimage

Ik heb 1 plankje gebruikt van ongeveer 20 X 10 cm en 2 plankjes van 10 x10 cm. Maar dit kun je zelf invullen. De grootste onder en de andere 2 er op schroeven of lijmen. Dan ga je met de klei het frame helemaal bekleden. Ik heb 2 pakjes gebruikt. De onderkant heb ik niet bekleed. Dit zie je toch niet. Met een kaars heb ik het gedeelte waar de kaars moet komen, ingedrukt en gedraaid zodat er een mooi cirkeltje ontstaat voor je kaarsen. image

Als je met de klei klaar bent dan laat je het geheel een aantal dagen drogen. Toen de poer droog was heb ik met decoverf van de Action ingesmeerd, beetje grijs, beetje groen.

Maar natuurlijk kun je zelf bepalen wat voor kleur je je poer wil geven. Daarna heb ik gewoon een gebruikt filterzakje gepakt en de poer met de koffie drab ingesmeerd. Als het geheel een beetje droog is strooi je er bloem, in mijn geval is het cakemeel geworden, overheen en veeg je dit er bijna weer af. image

 

Groetjes en succes!

Ellen Jaell

 

 

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie