Voor jou getest | Senz° paraplu’s voor het echte Hollandse weer!

zijaanzicht mini roodzijaanzicht mini roodsenz original - Top view (pure black)gesponsorde blogpost

In deze rubriek test ons panel de meest uiteenlopende producten op gebied van wonen en lifestyle. De producten geselecteerd passend bij ons motto For A Happy Lifestyle!

Come rain, come shine en al hebben we liever shine, voor rain hebben we nu dé perfecte oplossing. We hebben voor jullie de Senz° stormparaplu getest…

Verleden. Heden. Toekomst.

Senz° is het geesteskind van Gerwin Hoogendoorn, destijds student Industrieel Ontwerpen. Na een week waarin hij tijdens zwaar weer drie paraplu’s zag sneuvelen, besloot hij om zijn afstudeerproject te wijden aan de perfecte paraplu: een paraplu die opgewassen is tegen de natuurkrachten, in het bijzonder de wind. En dat is hem gelukt! 3400 jaar na de uitvinding van de paraplu in het oude Egypte, is er een nieuwe generatie paraplu’s!

 

senz° zag het levenslicht

Gerwin bedacht enkele zeer slimme oplossingen en besefte dat hij goud in handen had met zijn uitvinding. Toen was het ook niet moeilijk meer om Gerard en Philip te overtuigen. Al snel volgde een ondernemersplan en werd het eerste prototype gemaakt, op de naaimachine van Gerwins oma! Ze besloten ervoor te gaan. Ze huurden, zonder enige ondernemerservaring, een kleine kantoorruimte en begonnen hun bedrijf. Zo zag senz° het levenslicht – waarbij de naam in het Engels letterlijk verwijst naar de wens dat senz° paraplu’s zinvol zijn!

Het succes…

Ongeveer een jaar later, in november 2006, brachten ze senz° op de markt. Omdat ze niet wisten hoeveel paraplu’s er nodig zouden zijn voor een succesvolle start, begonnen ze met 10.000 stuks. Door overweldigende internationale media-aandacht – van TV, radio, tijdschriften, kranten en blogs – was de voorraad al binnen negen dagen volledig uitverkocht! Het eerste jaar werd een daverend succes. senz° stond vrijwel meteen op de kaart, mede doordat het bijna alle grote designprijzen won – red dot design award, iF design award (Gold), IDEA award (Gold), Good Design Award, Observeur Design Award (Star), Dutch Design Award -, en ga zo maar door. Sindsdien is senz° enorm gegroeid. Inmiddels is het bedrijf actief in West-Europa, Noord-Amerika en Azië. senz° timmert met een geweldig team hard aan de weg om een wereldmerk te worden. Wil je geen updates missen van de stormachtige opmars van senz°, volg dan dit dynamische bedrijf online via de website, Facebook en Twitter, want er komt nog veel nieuws aan!

senz6 - Monsoon collection - woman with senz original tropical rain

De senz° automatic is de paraplu die je het in alle opzichten makkelijk maakt! Doordat deze opvouwbaar is, stop je hem met gemak weg in je tas en ben je altijd voorbereid op onverwachte regenbuien. Je hebt nooit meer geklungel bij het inklappen van je paraplu: de senz° automatic open en sluit je met één druk op de knop.

senz original - How to open-closeEn natuurlijk heeft deze senz° paraplu ook de typische aerodynamische vorm, waardoor die drijft op de wind en niet zal omklappen! Dankzij de bijzondere vorm houd je bovendien goed zicht en de unieke eyesavers maken dat je nooit meer iemand bezeert.

senz6 - Monsoon collection - overview shot

senz° automatic

De senz° automatic heeft een automatische open- en sluitfunctie. Om je paraplu te openen, maak je het bandje los en druk je op de knop. Wil je ‘m weer invouwen? Druk gewoon nog een keer op de knop en je paraplu zal zich vanzelf sluiten. Om de senz° automatic te ‘herladen’ druk je tegelijkertijd op beide kanten.

  • Klapt niet om
  • Nooit meer vechten met je paraplu: deze zweeft op de wind
  • Maak het jezelf makkelijk: opent en sluit met 1 druk op de knop
  • Eyesavers beschermen de ogen van je medereizigers
  • Extra UV bescherming met UPF50+ doek
  • ideale compacte grootte voor één persoon
  • gepatenteerde ribtechnologie
  • het design maakt het mogelijk dat je altijd en overal goed zicht houdt
  • een combinatie van comfort, stijl en kwaliteit
  • 2 jaar no-nonsense garantie

Usage icons

De senz° original is onze eigen nummer 1: comfortabel, stijlvol en zo ontworpen dat deze niet zal omklappen, zelfs niet wanneer het stormt. De bijzondere aerodynamische vorm zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te vechten met je paraplu: de senz° original drijft op de wind en is daardoor makkelijk met 1 hand te hanteren.

Dankzij de bijzondere vorm houd je goed zicht en de unieke eyesavers maken dat je nooit meer iemand bezeert. Door de UV-beschermlaag hoef je ook de zon niet te vrezen en als er echt geen wolkje aan de lucht is, dan berg je jouw senz original op in de handige sleeve met schouderriem!

senz° original

Om je senz° original paraplu te openen, hoef je geen knopje in te drukken. De knop op de steel is alleen bedoeld om de paraplu te sluiten. Om je senz° te openen, duw je eenvoudig de twee handvatdelen samen door het bovenste deel naar beneden te trekken. Wil je de paraplu bij stormachtig weer dichtklappen, ga dan met je rug naar de wind staan.

Zit je graag in de zon? Gebruik je senz° paraplu dan voor een perfecte bescherming tegen de zon. Het doek van de senz° automatic, original en xxl paraplu’s is voorzien van een UV-beschermlaag. Daardoor zijn ze in de volle zon prima als parasol te gebruiken. Let wel, de kleur van het doek kan door zonlicht vervagen. Ook raden we je aan om altijd een goede zonnebrand te gebruiken als je van het zonnetje gaat genieten! De smart en smart s varianten hebben geen UV-beschermlaag en kun je niet als bescherming tegen de zon gebruiken. 

DE TEST

We ontvangen de senz° paraplu in een mooi rechthoeking pakje, een mooi passend doosje. De paraplu zélf zit in een mooie stoffen sleeve. We proberen meteen of hij gemakkelijk in de tas past. Gelukkig! Dat gaat perfect en hij is niet heel erg zwaar waardoor je tas niet meer te sjouwen is.

We hebben mazzel vandaag… het regent! Hij kan dus meteen opengeklapt worden en mee op pad om boodschappen te doen. Met een druk op de knop opent hij, zoals beloofd. Aangekomen bij de supermarkt klapt hij weer net zo makkelijk in. Ook tegenwind op de terugweg deert niet; we blijven droog.

Thuis laten we de  senz° paraplu nog even in de bijkeuken uitgeklapt staan om te drogen maar ook dát is blijkt een peulenschil; hij staat net is meteen droog genoeg om weer in te klappen. Het bandje gaat gemakkelijk om de kleingevouwen paraplu en we krijgen hem weer gemakkelijk terug in de stoffen sleeve. Voilà!

Ook hebben we de basis paraplu getest op het strand met regen en windkracht 7 en jawel het doet wat het moet doen: het blijft heel en je blijft droog! Je denkt eerst best duur voor een paraplu, zeker wanneer je bedenkt dat je voor 3 euro er een bij de Action hebt. Maaaaarrr deze blijft heel en hoef je niet elke keer weg te gooien en weer aan te schaffen. Dus in the end een ‘betaalt-zich-echt-terug’ product. En ja regen garantie in Nederland 100 %. Zie hieronder onze test op het strand.

20160127_084931

Voor altijd mijn nieuwe vriend bij het uitlaten van de hond. Echt een topper de paraplu!

De  senz° paraplu is in verschillende hippe designs verkrijgbaar en maakt waar wat op de website wordt beweerd. En daarom krijgt de  senz° paraplu het stempel HK-proof!

webwinkelstempel HK PROOF

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie