Ninneke’s Corner Culinair | Vissoep met gerookte forel

 

column vissoep met gerookte forel c (9)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Als basis van deze soep gebruik je mosselvocht dat je bijhoud van een mossel diner.

 

Vissoep met gerookte forel

column vissoep met gerookte forel c (7) Goede

Heerlijk voor de visliefhebbers

Deze vissoep kan je bereiden met een restant mosselvocht. Als je mosselen hebt gekookt kun je het vocht gebruiken als basis voor vissoep of voor een heerlijke saus voor bij vis. Gooi het mosselvocht dan niet weg, je kan er de dag nadien weer wat heerlijks mee op tafel toveren.  Natuurlijk kun je deze soep ook maken met enkel vis bouillon als basis. Maar waarom wat weggooien als je het kan verwerken in wat anders.

column vissoep met gerookte forel c (9)

Lekker

Wat heb je nodig:

overschot mosselvocht ( uitgaande dat je de mosselen gaar kookt met selder en ui)

eventueel ook over gebleven gaar gekookte mosselen

wat boter

1 sjalot

1 a 2  preistengels

wat room

visbouillon  (om aan te lengen bij het mosselvocht tot 2 liter)

wat bieslook

250 a 300 gr gerookte forel filets( je kan deze op voorhand een tijdje even in melk leggen om de smaak iets minder uitgesproken gerookt-gezouten te maken )

peper

column vissoep met gerookte forel c (8) Goede

Hmm

Bereiding: Pel en snipper de sjalot. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen. Spoel de prei goed onder water en laat goed uitlekken.Smelt in een grote pot een klontje boter. Stoof hierin de sjalot even aan. Voeg de preiringen erbij en laat weer even stoven. Als je de soep bereid zonder overschot mosselvocht dan stoof je ook nog wat selder er bij en een extra sjalot meer of ui. Als de groenten wat glazig gestoofd zijn, voeg je het mosselvocht toe en de visbouillon.  Kruid met peper en eventueel ook cayenne peper. Als je zout wil toevoegen let op dat gerookte forel ook al wat zout is. Laat op zacht vuurtje een tien a vijftien minuten koken. Mix de soep fijn. Je kan ook een deel van de groenten er eerst uitscheppen om nadien er terug bij te scheppen bij de gemixte soep. Verdeel de gerookte forel in stukjes in de soep. als je nog restjes mosselen hebt kunnen die er ook bij. Voeg wat room bij aan de soep en laat nog heel even mee opwarmen , niet meer koken. Verdeel de soep in bowls of borden. Knip er wat bieslook over. Je kan deze soep maken met andere vissoorten ook of met wat grijze garnalen. Lekker met donker brood erbij geserveerd.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie