Bordje wooninspiratie | Botanisch wonen

Ik ben Janneke, 23 jaar en met mijn blog ‘Een bordje wooninspiratie’ hoop ik jullie mee te kunnen nemen in mijn enthousiasme als het gaat om het maken van nieuwe creaties en combinaties op het gebied van wonen en interieur. Het gebruik van kleuren, materialen, interieurstijlen en accessoires, is wat ik voornamelijk terug laat komen in mijn moodboards. Uiteraard probeer ik daarin mee te gaan met de laatste trends en hoop ik jullie zo te kunnen inspireren. ‘Eet smakelijk’. 

‘Het botanisch wonen’ is een interieurstijl die echt is uitgegroeid tot interieurtrend van 2015. Planten vormen de basis van deze stijl en mogen hierin dan ook niet ontbreken. Denk je nu: ‘Deze trend is niets voor mij, want bij mij gaan alle planten dood’, dan raad ik je juist aan om verder te lezen.Zelf ben ik niet handig met planten, maar ook ik kan ‘botanisch wonen’. Allereerst kies ik voor planten die weinig verzorging nodig hebben, namelijk cactussen in combinatie met andere vetplanten. Door er één in een mooie pot of bijvoorbeeld draadmand te plaatsen, kan je het maken tot een echte eyecatcher in huis. Er meerdere bij elkaar (in één pot) zetten, kan ook een erg leuk en speels effect geven. Maar met alleen planten kom je er niet..Het zijn juist de accessoires die het tot één geheel, één stijl maken. Denk bij accessoires aan bijvoorbeeld kussens met een plantenprint of kies als je meer aan durft een plantenprint als behang. Wat je ook veel ziet zijn ingelijste posters van bladeren of insecten, zet er een paar bij elkaar en je hebt en mooi totaalplaatje. Zelf kan je natuurlijk ook bladeren drogen en die inlijsten, een leuk DIY-projectje. Tot slot passen natuurlijke kleuren en materialen, zoals; groen, taupe, bamboe en linnen, erg goed bij deze stijl. Kortom, iedereen kan ‘botanisch’ wonen!

Botanisch wonen

Wat vind jij van deze stijl?

Groetjes Janneke

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie