Huisjekijken Extra | juten krans (met handige DIY instructievideo)

foto eindresultaatNiet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

Deze prachtige juten krans behoort tot de favorieten onder de grote schare fans van Goedkoop-Bloemschikken.nl Al velen maakten dit juweeltje. En hij is niet alleen makkelijk te maken, maar ook leuk voor verschillende gelegenheden. In de basis maak je hem hetzelfde, maar wat dacht je van een afwerking met kleine chocoladeletters, munten en pepernoten?

Lenie geeft je de beschrijving van de juten krans in kerstversie. De basis wordt uitgelegd in een filmpje. Op je wenken bediend…

gesponsorde blogpost

Krans maken van jute, variant goedkoop-bloemschikken.nl met filmpje. Deze krans kan natuurlijk ook gemaakt worden voor Sinterklaas.

Wat heb je nodig: ongeveer een halve rol juteband van 5 cm breed voor een metalen frame van 14″ =+/-35cm, de frames zijn er in verschillende maten. Ik heb gekozen voor de smalle open variant en dat werkte erg prettig. Door de lussen wordt de krans nog wel 10-15 cm groter

Bekijk het filmpje voor de techniek. Maak de lussen niet te groot, dan wordt het erg rommelig. Probeer even hoeveel lussen je nodig hebt, als je het frame niet meer ziet als je de lussen beetje opschudt is het vol genoeg.  Ik heb het niet vast gezet aan het begin maar als u dat handig vindt kunt u dat met het begin doen, verder is niet nodig.

De achterkant heb ik voor de zekerheid wel even vastgelijmd met het lijmpistool langs de randen van de metalen ring. Met het laatste stuk jute heb ik meteen een lus gemaakt om het op te hangen.

Nadat de krans helemaal vol was ben ik begonnen met de kerstballetjes te verdelen, lijm ze nog niet meteen vast maar pas als je helemaal tevreden bent. Daarna rendieren, paar grote en hier en daar een kleintje, de houten boompjes, de metalen goudkleurige balletjes[ half doosje] en heel veel kleine frosted houten sterretjes. En wat het geheel af maakt zijn die lieve kleine houten wantjes :)  De materialen die over zijn komen volgende week aan de orde in een mooie kegel voor kerst.

foto eindresultaatHeel veel succes en groet van

Lenie

www.goedkoop-bloemschikken.nl en www.pompoenzaden-decoshop.nl

image014image013

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie