Kei Gemakkelijk | vilten kerstboomhangers

DIY kersthanger boompje maken5 Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Dát is kei gemakkelijk!

Deze gezellige vilten kerstboompjes voor in je kerstboom zijn heel gemakkelijk zelf te maken. De beschrijving vonden we op internet. En vind je het het nu wat laat om nog boomhangers te maken, maak ze gezellig met kerst…dan heb je ze al klaar voor volgend jaar!

DIY kersthanger boompje maken

Wat heb je nodig?

– vilt; de kleur bepaal je zelf

– een strook vilt, voor het stammetje

– embroidery naald (of gewone draad)

– naald

– lijmpistool

– evt goudglitter voor de afwerking

Het patroon is uit te printen, omdat we de beschrijving vonden op het engelstalig blog This Heart of Mine, staan de afmetingen er in inches op. Laat je echter niet tegenhouden; je kunt de patroontjes uitknippen en op het vilt leggen, dan heb je met de inches niets te maken. Het patroon kun je hier downloaden: kerstboomhangers van vilt

Knip nu eerst alle lapjes in de juiste afmetingen en hoeveelheden volgens de beschrijving uit het vilt.

DIY kersthanger boompje maken 1

En daar gaan we!

We beginnen met stapelen. Begin bij de bodem (volgens het patroon is dat de maat 4-1 3/4″) en stapel tot de top (6-1/2″). Leuk effect krijg je als je de kleuren een beetje om en om gebruikt, maar dat bepaal je uiteraard zelf. Voer naald en draad door het midden van ieder stapeltje tot alles is geregen.

DIY kersthanger boompje maken2

Voeg een puntje hete lijm op de draad en op het strookje dat je voor de ‘stam’ wil gebruiken. Zo blijft alles op z’n plaats.

DIY kersthanger boompje maken3

Je kunt twee sterren maken door twee vierkantjes tegen elkaar te plakken en te zorgen dat de punten niet op elkaar komen maar juist uitsteken.

DIY kersthanger boompje maken4

Merry X-mas! en veel suk6…

DIY kersthanger boompje maken5

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie