Ninneke’s Corner Culinair | Brood,spek,kaas, ei tulband

 

IMG_2546Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Hartige tulband, voor een stevig ontbijt of als lunch.

 

Brood, spek, kaas, ei tulband.

IMG_2546

Lekker hartig

Met deze hartige lekkernij ga je scoren. Heerlijk als stevig ontbijt of bij de brunch of zelfs als lunch. Eens wat anders als een traditionele quiche. Het presenteert leuk en smaakt naar meer. Helemaal niet moeilijk te maken. Je bekleed een tulband cake vorm met spek en dan werk je in laagjes en giet er het eimengsel over heen. Laat het minstens een uur in de koelkast doordrenken, vooraleer in de oven te bakken. Je kan het lauw warm eten of zelfs koud. dus als je overschot hebt kan je het de dag nadien nog koud consumeren.

Wat heb je nodig:

Ongeveer een 400 Gr  a 500 gerookt spek in plakjes dun gesneden .

Wat sneden wit brood ontdaan van de korst( 12 a 14 sneden)

Wat plakjes tomaat

200 gr gemalen kaas

Bekertje room ( 200ML)

4 eieren

Cayennepeper

Peper en zout

Eventueel nog een vleugje paprikapoeder.

IMG_2546

Jammie

Bereiding: Bekleed een tulband( antikleef) met het spek. Laat de plakjes spek steeds een beetje overlappen. Snij dan enkele boterhamen wat op maat van de binnenkant van de tulband. Leg op de bodem van de tulband wat sneetjes boterham. Bestrooi deze dan met was kaas. Spoel de tomaten,dep ze droog en snij in plakjes. Verdeel dan een laag tomaten over de kaas. Klop de room met de eieren en de kruiden goed. Giet al een laagje over de ingrediënten in de tulband. Verdeel er weer een laag boterham over, de kaas en weer plakjes tomaat. Bevochtig weer met het ei, room mengsel. Breng nog een laag brood, kaas en tomaat aan. Verdeel de rest van het ei, room mengsel erover. Zet de tulband een uur tot anderhalf uur in de koelkast. Bak deze dan in voorverwarmde oven van 175° een 45 minuten tot een uur. Check met breinaald of de hartige taart klaar is. Haal voorzichtig uit de vorm.  Genieten maar, zeg ik dan.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie