Voor jou gespot | Voordelig uw kozijnen vervangen?

foto 1Voordelig uw kozijnen vervangen

Kozijnen gaan tientallen jaren mee, sommige zelfs een halve eeuw. Er komt echter een moment dat er geen ontkomen meer aan is: uw kozijnen zijn toe aan vervanging. Een belangrijke investering, die u het liefst zo goed, maar ook zo voordelig mogelijk wilt laten uitvoeren. Bent u op zoek naar voordelige kozijnen voor uw woning? Deze heeft u binnen no time gevonden, als u gebruik maakt van onderstaande tips.foto 1

Tip 1. Voordelig materiaal, op korte en lange termijn

Als u nieuwe kozijnen laat plaatsen, dan komt u voor veel keuzes te staan. Eén van de eerste beslissingen die u zult nemen gaat over het materiaal van de kozijnen. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen en van kozijnen van hout, aluminium en staal.

Materiaalsoort Oppervlakte Gem. prijs (incl. btw, montage en HR++ glas)
Kunststof 1 m² 700 – € 800
Hout 1 m² 750 – € 900
Aluminium 1 m² 800 – € 950
Staal 1 m² 1.100 – € 1.200

Zoals u ziet zijn kunststof kozijnen het voordeligst in aanschaf. Voor het laten plaatsen van 8 m² aan kunststof kozijnen komt u gemiddeld uit op een totaalprijs van € 6.000, inclusief montage, btw en isolatieglas. Ter vergelijking: voor aluminium kozijnen komt u al snel op € 1.000 meer uit. Kunststof kozijnen zijn daarnaast niet alleen op korte termijn voordelig, maar ook op lange termijn. Kunststof kozijnen vragen namelijk nauwelijks onderhoud. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen die een periodieke schilderbeurt nodig hebben en hierdoor een stuk duurder zijn om te onderhouden. Vindt u de prijs belangrijk? Kies dan voor goedkope kunststof kozijnen.

Tip 2. Een vast raam kost minder

Niet alleen de keuze voor het materiaal is van groot belang voor de prijs van uw kozijnen, ook het type raam dat u kiest speelt hier een grote rol in. Wanneer u nieuwe kozijnen laat plaatsen krijgt u de keuze: kiest u voor een vast raam, kantelraam, draai-kiepraam, of een schuifraam? De beste keuze hangt af van uw eigen wensen, maar bedenk u goed: is het echt van belang dat het raam open kan? Zo niet, dan is een vast raam de voordeligste optie. Een vast raam is namelijk eenvoudig te plaatsen en hoeft niet te worden voorzien van hang- en sluitwerk.

Tip 3. Kies voor isolatie

Als u op zoek bent naar nieuwe kozijnen, is het verstandig om te kijken naar de kosten op lange termijn, in plaats van alleen de aanschafkosten. Kozijnen hebben een lange levensduur en u wilt er niet na 2 jaar achter komen dat u de verkeerde keuze heeft gemaakt. Kies daarom voor ramen waarmee u bespaart op uw energierekening, zoals ramen met HR++ glas. De aanschafkosten van dit glas liggen iets hoger dan de kosten voor standaard dubbel glas, maar dit prijsverschil heeft u gemiddeld binnen 2,5 jaar al terugverdiend dankzij de besparing op uw energierekening. Hierna hebben u én uw portemonnee nog tientallen jaren plezier van deze isolerende beglazing. Naast het glas kan het kozijn zelf ook bijdragen aan de isolatie van een woning. Dit wordt gedaan door het kozijn goed dicht te kitten of te voorzien van dakleer (ook wel bitumen genoemd).

Tip 4. Onderhandel over de prijs

Wie niet waagt, wie niet wint. Een waar gezegde als het gaat om het onderhandelen over nieuwe kozijnen. Zeker wanneer u een grote klus laat uitvoeren of wanneer uw buren ook hun kozijnen willen vervangen zijn kozijnen specialisten vaak bereid om een aantrekkelijke korting te geven. Het aanvragen van offertes bij meerdere kozijnen specialisten versterkt uw onderhandelingspositie. U heeft dan inzicht in de prijzen van meerdere aanbieders. Door te onderhandelen praat u misschien zelfs 10% van de prijs af. Op nieuwe kozijnen betekent dit een besparing van honderden euro’s.

Besparen is altijd mogelijk

Zoals u heeft gelezen zijn voordelige kozijnen mogelijk in iedere situatie. Geef uw geld niet weg en betaal niet onnodig te veel geld voor uw kozijnen.

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie