Hoe vind je jouw keukenstijl ? We geven je een paar tips!

Vroeger-nu-9-twentse-erven.nl_De keuken werd vroeger gebruikt om het eten voor de dag op tafel te krijgen, het was daardoor het belangrijkste gedeelte van het huis. Hoe de keuken qua stijl eruit zag was niet zo belangrijk, het moest vooral functioneel zijn. Nu is de keuken nog steeds belangrijk maar vooral ook een punt van rust, gemak en gezelligheid. Moest je vroeger nog water pompen (rond 1900) heb je nu een luxe kraan die je open draait voor stromend koud en warm water. Zelfs gekookt is mogelijk.

Hoeveel gemak is er niet gekomen in 117 jaar tijd? Van koken met kolen (rond 1900) tot stoomovens en keramisch koken vandaag de dag. Maar wat vooral opvalt tijdens deze ontwikkeling, is dat het uiterlijk van de keuken een belangrijke rol is gaan spelen. Waar vroeger alles vooral praktisch was ingericht, zie je nu dat het vooral om luxe van de apparatuur en uiterlijk gaat. Buitenlandse invloeden zijn ook steeds meer zichtbaar geworden in de keukenstijlen. Kijk naar de Italiaanse strakke moderne keuken of een Amerikaanse landelijke keuken of de Noorse industriële keuken. De keuze voor materialen is in diversiteit toegenomen. Kunststof, hout, of zelfs beton voor een industriële look vind je terug in de verschillende keukenstijlen. Vind je maar eens een weg naar de keuken van je dromen.DMG Keukenmaxx Barendrecht 42857_1532

We geven je een paar tips om je keuze te vereenvoudigen;

– hoe groot is je gezin?

– hoe belangrijk is de keuken?

– hoe moet de opstelling zijn van de keuken?

– wil je eten en koken aan 1 keukenblok?

– wat voor uitstraling moet de keuken hebben?

– welke apparatuur gebruik je graag of wil je graag in de nieuwe keuken?

– wat voor aanrechtblad is praktisch en mooi en wat weegt het meeste in je besluit?

– wat is het budget?

Ben je benieuwd welke keukenstijl het beste bij jou past? Bekijk dan deze keukenstijl inspiratie. 

next125_014_015_NX902_Porlarisweiss_HA

Wat een rijkdom om deze ruimte in je huis tegenwoordig helemaal aan te passen aan jouw smaak en levens stijl.

Maar voor dat je op pad gaat om al dat moois te gaan bekijken, herinner onze tips! Geen tijd om nu al op pad te gaan? Kijk dan eens naar dit leuke gratis keukenmagazine voor inspiratie. Onze voorkeur gaat uit naar de keuken met de te gekke krijtverf wanden. Zo leuk en handig je schrijft je boodschappenlijstje op de wand of je maakt een leuke quote voor je gezin met mooie handlettering.

We wensen je succes en plezier met uitzoeken en stuur ons gerust een foto van jouw keuken via huisjekijkenredactie@outlook.com. We plaatsen hem dan in de rubriek “post op de redactie”.

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie