DIY #ohmydeer #kerstknutsel

Collage1c

Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. Nee, ik doe niet aan kerstkaartjes. Nee, ik geef niets om kerstkaartjes. Nee, ik hecht geen waarde aan de onoriginele teksten op kerstkaartjes.

Ja, ik vind het fijn om iemand te verrassen met een kerstwens. Ja, ik knutsel dan graag iets met de kids. Ja, ik hou van anders dan anders.

We laten ons creatieve brein kraken, al hoeft dat niet zo heel intens, met pinterest en ‘google afbeeldingen’ als hulpmiddel, maar toch… Het is het idee. Het idee! We hebben het idee om een canvasdoekje te kopen en daar wat creatiefs op te knallen met behulp van onze allerliefste kids. We kiezen het rendier, Oh my Deer, het rendier… Rudolph! Die ene met die rooie neus, weet je wel, die! Die Rudolph willen we op het canvasdoek, super leuk, al zeggen we het zelf.

Wat heb je nodig?

Canvasdoek(je)

Bruine acrylverf + kwast

Beweegbare oogjes

Transparante alleslijm

Rode wol + vorkje

Zwarte stift

Blote voetjes

4c

En nu?

Je neemt het voetje van je allerliefste kiddo (of die van jezelf, maar dan dienst het formaat van het canvasdoek wel aangepast te worden #lol) en verft de onderkant bruin. Maak een afdruk van het plakkerige, natte voetje op het canvasdoek.

Teken met zwarte stift het gewei van het rendier. En vergeet de wimpertjes niet! Plak de beweegbare oogjes op met de lijm.

Wikkel de rode wol een groot aantal keer om de bovenkant van de vork. Knip een nieuw draadje en trek deze er van onder naar boven omheen. Knip de zijkanten los en trek met het nieuwe draadje het geheel strak aan. Knoopje er in en klaar is de neus van Rudolph! Lukt het niet, bekijk dan even dit filmpje, KLIK!

Schrijf er nog een gezellige kerstwens op en klaar is de kerstknutsel! Ja, het is meer werk dan een kerstkaartje. Maar ja, dit is toch veel leuker dan een kerstkaartje?! Succes!

Wil je meer blogs van mij lezen? Klik dan HIER!

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “DIY #ohmydeer #kerstknutsel

Geef een reactie