Ninneke’s Corner Culinair | Mini appel broodpudding

 

mini appel- broodpudding B (11) goedeIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Om restjes brood en appel te verwerken.

Mini appel broodpudding

mini appel- broodpudding B (12) goede

Hmmm

wat heb je nodig

Een 12 tal sneetjes brood( voor vier mini oven schaaltjes)

2 a 3 appels

halve liter melk

bekertje room 250 ml

3 eieren

kaneel poeder

witte kristalsuiker

bruine rietsuiker

pakje vanille pudding( om te koken)

wat boter

mini appel- broodpudding B (11) goede

Jammie

Bereiding; Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Doe wat boter in een pan, laat smelten op hoog vuur. Doe de stukjes appel erin en bestrooi met wat bruine rietsuiker. Zodat de stukjes appel een beetje karamelliseren. Zet van het vuur even opzij.  Doe de melk, room, kaneelpoeder, vanille pudding en de eieren in grote maatbeker of mengkom en mix het geheel. Doe er kristalsuiker bij, proef van het beslag of het zoet genoeg is anders doe je er nog wat suiker bij. Ik doe dit op het zicht en proef dan ook, tot het goed is. Beboter vier kleine ronde oven kommetjes in. Maar steek eerst met behulp van zo een schaaltje rondjes uit de boterhammen. Leg dan in elk schaaltje een sneetje brood. Verdeel er wat appel over. Bedek met weer een plakje brood. Druk wat aan, en schenk in elk schaaltje al een beetje beslag. Verdeel er de rest van de appeltjes over. Dek weer af met een sneetje brood. Verdeel het beslag over de potjes. Zet de potjes gedurende een uur tot anderhalf uur in de koelkast. als je  nog beslag over hebt kan je dat bewaren voor de dag daarop wentelteefjes mee te maken. Bak de appel broodpudding in voorverwarmde oven op 175° ongeveer een 30 minuten.  Haal voorzichtig uit de schaaltjes. ga eerst met mes langs de rand om los te maken. Zet bord boven op schaaltje, en draai het geheel samen om, zodat het gebakje op het bord komt te staan. Dien lauw warm op of koud met wat poedersuiker en/of bolletje ijs.

mini appel- broodpudding B (10) goede

Lekker zoet.

Lieve groeten Jeannine alias ninneke.

Je kan me ook vinden met mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie