Ninneke’s Corner Culinair |Champignon soep

IMG_3048-2-2 - kopieIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

We spreken vandaag onze soepketel nog eens aan :-) 

 

Champignon soep

IMG_3022-4

Lekker

In de winter mogen we best wat meer energie op doen voor beter tegen de koude te kunnen. Zeg maar een isolatie laagje :-) .  Soep liefhebber dat ik ben, duikt de soepketel nu echt wel veel uit de kast. Lekker als je thuiskomt na boodschappen doen verkleumt van de kou. Even opwarmen met een bowl heerlijke soep. Vandaag schep ik champignon soep uit. Je kan ze  nog verrijken met stukjes gebakken spek in of met stukjes krokant gebakken chorizo. Dikke snee bruin brood erbij, hmm zalig toch?

IMG_3035 - kopie

Winter opwarmer

Wat heb je nodig:

750 gr champignons( Parijse champignons of kastanje champignons)

4 sjalotten

2 wortels

2 aardappels

3 liter rund bouillon of kippen bouillon

peper en zout

verse bieslook

wat room

wat boter

eventueel cognac

IMG_3048-2-2 - kopie

Zalig

Bereiding:  Pel en snipper de sjalotten fijn. Stoof deze in wat boter aan. Doe er de wortels bij in plakjes, nadat je ze geschild hebt. Laat ook weer even mee aanstoven. Maak de champignons ondertussen schoon. Snij in kwartjes of plakjes. Doe ze ook bij in de pot en laat weer stoven, zo lang mogelijk, om de smaken goed vrij te geven.  Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout . Schil de aardappels , spoel deze even en snij in blokjes. Voeg bij de bouillon . Laat op een zacht tot middelmatig vuur een 20 a 25 minuten pruttelen. Knip wat bieslook fijn. Mix de soep met de staafmixer of in de blender. Roer er wat room onder indien gewenst. En eventueel een beetje cognac. . Schep de soep uit en bestrooi met verse bieslook.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie