Ninneke’s Corner | A pretty pink heart for valentine

 

IMG_8546-4 - kopieIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns.

Dit charmante hart maak je  zelf  nog even gauw voor Valentijn.

 

A pretty pink heart for Valentine

IMG_8526-7 - kopie

Mooi lieflijk hart van knoppen

Om dit hart te maken heb je niet veel nodig. Dunne ijzerdraad en knoppen in de gewenste kleur. Van verschillende grote en het is net ook leuk dat de tinten en knoppen wat verschillend zijn. Dat maakt het speelser. Als je ijzerdraad in dezelfde kleur kan vinden is het nog mooier. ijzerdraad in tal van kleuren vind je bij de betere hobbywinkel en bij tuincenters. Deze ijzerdraad komt van bij de action. En de knoppen ook. Een mengeling van roosgekleurde en paarse door elkaar. Van klein naar groot. Heb de rooskleurige gebruikt. Leg eerst een klein knopje op tafel, het puntje van het hart zeg maar. Leg nu eerst de knoppen zo voort in hartvorm. Van klein naar groot, leg steeds een knop links een knop rechts van zowat hetzelfde formaat. Als je hart op tafel ligt. Knip je een stuk ijzerdraad, dat zeker lang genoeg is. Neem nu de onderste knop, die  het puntje van het hart vormt. Rijg de ijzerdraad door de gaatjes van de knop. Hou zeker een 10 a 15 cm van de ijzerdraad over, om nadien met het andere einde te kunnen ineen draaien. Rijg nu eerst één kant van het hart zo voort op de ijzerdraad. ( bijvoorbeeld de rechterkant) Dan is het de beurt aan de knop die  bovenaan in het midden zit. Rijg dan voort de andere kant van het hart op de draad. Zie dat de knoppen goed aansluiten tegen elkaar. Als al je knoppen op de draad zitten. Vorm dan nu het hart terug. Dat gaat makkelijk met de ijzerdraad. Nu moet je de uiteindes van de ijzerdraad, goed in elkaar torsend draaien. Omplooien naar de achterkant en een groot deel van de draad weg knippen. Je kan ook nog er iets extra onderaan hangen. Ik heb er een glazen pegeltje aangehangen.  Mooi om ergens te neer te leggen , of te hangen. Nog een extra tip, zijn er knoppen bij met vier gaatjes, rijg de draad dan zo door de knop door het gaatje dat kruislings tegenoverstaande van het andere gaatje zit.

IMG_8491-2 - kopie

Charmant romantisch

IMG_8518-2 - kopie

Leuk om ergens neer te leggen.

IMG_8526-7 - kopie

Pretty in pink

IMG_8590-2 - kopie

Mooi met nog een ander hartje erbij

IMG_8546-4 - kopie

LOVE

IMG_8569 (2)

Ook mooi om te hangen

IMG_8614

Meer heb je niet nodig knoppen en ijzerdraad

Ik wens jullie een mooie liefdevolle valentijn.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie