In de Suite | rolgordijn van tafelzeil

zeilZijn je stoffen rolgordijnen aan vervanging toe of ben je toe aan een vrolijk patroontje? Vervang het oude stof dan door (Mexicaans) tafelzeil! Dit kun je gemakkelijk zelf doen…caff2ebd71320dd48ee4ba2136e6c58aWat het je nodig:

– je oude rolgordijn, tenminste; de rol en het ophangsysteem. Alles om het gordijn aan te bevestigen en omhoog en omlaag te rollen.

– dubbelzijdige tape

– afbreekmesje of schaar

– lange rechte lat

– meetlint

– tafelzeil (de meeste tafelzeilen hebben een breedte van 1.20 mtr).

– evt verzwaringslatje voor de onderzijde

– evt textiellijm

En zo ga je te werk:

Verwijder de het oude stof van je rol. Kijk even goed hoe deze stof bevestigd zit en welke kant deze is opgerold. Onthoud dit of maak er even een foto van; dit maakt het zometeen makkelijker om de nieuwe stof of het tafelzeil te bevestigen.

Meet de oude stof en meet de nieuwe stof of het tafelzeil op drie punten. Pas als je er zeker van bent dat je alles op de goede breedte en lengte hebt afgetekend leg je de lange lat op de meetpunten en snijd je met het afbreekmesje de lengte en breedte af. Je kunt dit natuurlijk ook knippen als je mooi recht kunt knippen. Had je oude stof een verzwaringslatje onderin hangen? Houd er dan nu rekening mee dat je extra stof/zeil aanknipt voor een ‘zoom’ waardoor je straks weer het latje schuift.

Aan de bovenkant van je nieuwe stof bevestig je over de hele breedte de dubbelzijdige tape. Plak dit op de juiste manier op de oude rol op de manier waarop je straks ook je oude stof hebt verwijderd. Werk netjes recht anders rolt je stof scheef op je rol…

Zat er voorheen een latje onderin je stof, dan kun je nu ook een soort tunnel maken door de onderkant dubbel te vouwen en met textiellijm of met dubbelzijdige tape vast te plakken en het latje erdoor te schuiven als verzwaring.

Bevestig nu de rol weer in het ophangsysteem zoals voorheen. Voilà!

rraamTip:

Tafelzeil is er nu ook in schoolbordversie; je kunt erop schrijven met een schoolbordstift. Leuk voor in je keuken. Bon Apetit! Laat je bestelde schoolbordzeil wél op de rol vervoeren al je hem via internet bestelt, om lelijke vouwen en krasjes te voorkomen …

Groetjes, Sandra | In de Suite

Wist je dat de handgemaakte woonaccessoires van In de Suite verkrijgbaar zijn in de gezellige Huisjekijken Webwinkelstraat? In de Suite heeft nu ook een eigen website en is met een leuke aktie ook te vinden op Facebook: like en win! Bij 650 likes wordt een gezellige oerhollandse handgemaakte gruttersbak verloot!

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie