Ninneke’s Corner Culinair |Speculaas pannekoeken met appel

Column Speculaas pannekoeken met appel A (6) - kopieIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Warm de koekenpan maar al op

 

Speculaas pannenkoeken met appel

Column Speculaas pannekoeken met appel A (6) - kopie

Heerlijk

Appels dat is toch iets dat je vrij vaak in huis hebt. Gewoon om tussendoor eens een gezonde snack binnen te doen. Of een appelcake te bakken. Appelcompote te maken. Vandaag maak ik pannenkoeken met appel. Geen gewone pannenkoeken, maar speculaas pannenkoeken. Ik hou van speculaas en heb dit uitgeprobeerd en het is goed bevallen. Gewoon wat speculaaskruiden aan het deegbeslag toevoegen. Geen fan van speculaas dan laat je de kruiden gewoon weg. Lekker als nagerecht of vieruurtje. Ook een heerlijke traktatie op kinderfeestjes.

Column Speculaas pannekoeken met appel A (1) - kopie

Jammie

Wat heb je nodig:

250 gr zelfrijzende bloem

2 eieren

1/2 liter melk

1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden

wat boter

2 appels

Column Speculaas pannekoeken met appel A (6) - kopie

Lekker met appel

Bereidingswijze: Verwijder van de appels het klokhuis door middel van een appelboor.  Schil de appels en snij in plakjes. smelt wat boter in een pan en bak de appelplakjes rondom goud bruin op zacht vuur. Laat even opzij staan. Doe in grote mengkom, de melk, bloem en eieren, kluts goed tot een glad beslag, doe er de speculaaskruiden bij en meng weer goed. Doe in een koekenpan wat boter en laat smelten op hoog vuur. Doe er wat beslag in, leg er wat plakjes appel op en bak zo de pannenkoeken. Als de onderkant van de pannenkoek gebakken is bak dan de bovenkant.  Dien de pannenkoeken op met wat poedersuiker en/of bolletje  roomijs.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie