Huisje Kijken Extra| DIY Skull van zelfhardende klei

imageHuisjekijken ziet heel veel DIY voorbij komen en sommigen hebben gewoon wat extra aandacht nodig omdat ze gewoon té leuk zijn. Deze keer een DIY Skull maken van zelfhardende klei. Super leuk en super goedkoop. De werkbeschrijving kregen we van Monica Poppen, een fanatiek lid van de Huisje Kijken Lifestyle Fangroep op Facebook, waar de trends beginnen.

Hier is ie dan :-) Mijn werkbeschrijving van de Skull. De benodigdheden staan op de foto.

image

 

Ik heb eerst een plak klei gerold van ruim een halve centimeter dik.
Die heb ik een klein beetje in de vorm gemaakt.

image
Er hoeven geen strakke randen aan want dat heeft een echte skull ook niet.
Vervolgens druk je de plak wat in de vorm en maak je er gaten in voor de ogen, neusgaten en de mond.
De ogen geef je een extra rolletje klei want die horen uit te steken. Zorg ervoor dat er in het midden van de skull een vage vouw zit en ook bovenaan het hoofd geef je een soort van “denkrimpel “.image
Nu ga je beginnen met de hoorntjes.
Om te beginnen maak je eerst een vorm van aluminiumfolie. Dit voorkomt dat de hoontjes te zwaar worden.
Deze ga je bekleden met klei. Probeer niet te veel te rollen want dan laat de klei los. Het is de bedoeling dat je dit zoveel mogelijk met je handen doet.

image

Wanneer alles goed gedroogd is ga je accenten aanbrengen op het hoofdje. Ik heb nog een rolletje klei op de denkrimpel aangebracht en het hoofdje wat geschuurd. Daarna ook de hoorntjes geschuurd.
Vervolgens maak je de delen waar de hoorntjes moeten komen nat met wat water. Dit is belangrijk voor de hechting. Boetseer de hoorntjes voorzichtig aan het hoofdje.

image
Wanneer alles droog is kun je nog wat oneffenheden weg schuren.
Maak aan de achterkant nog even een bolletje klei met daarin een lus van ijzerdraad zodat je hem later kunt ophangen.

image
Zodra alles goed gedroogd is kun je aan de slag met verf!
Ik heb het hoofdje beige gemaakt. Orgineel hoort ie eigenlijk gelig, maar dat vind ik niet mooi. De hoorntjes heb ik langzaam aan van het hoofd af van licht naar donkerder bruin gemaakt. Op het eind heb ik het over laten lopen in heel donkergrijs.

En dan hier het eindresultaat!

image

 

 

image

 

Veel succes,
Monica Poppen

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie