Flower Inspiration | Voorjaarskrans met magnolia takken en eucalyptus

IMG_1795Hoi, ik ben Wilma, woon samen met mijn man, zoontjes Sem  en Noud in Rijssen (Overijssel)
Naast moeder zijn, werk ik nog 1,5 dag als bloemist wat ik met veel plezier doe. Creatief bezig zijn met bloemen, natuurlijke materialen, tuin maar ook interieur is echt ontspanning voor mij.

We gaan richting het voorjaar met het weer. Heerlijk! Na een dorre winter vind ik het voorjaar echt een verademing. Mooi om te zien hoe de natuur weer zijn gang gaat en langzaam alles weer opkomt.
Als bloemist werken we vaak voor met de seizoenen. Zo hebben we de week na de kerst alweer volop tulpen en narcis, blauwe druifjes en hyacinten bollen.

Maar wat je nu tegen gaat komen in de tuin is de magnolia. De magnolia heeft een mooie grillige vorm en het leuke is dat je ze droog kan verwerken zodat je er lang plezier van hebt. Zelf heb ik een aantal takken droog in een grote kruik op tafel staan. Als je de takken op het water zet komen ze heel mooi open.

In de kamer hebben wij een muur geverfd in de kleur Eucalyptus van Painting the past. De muur is vrij kaal en ik wou er al lange tijd een krans hebben hangen. En wat is dan leuker om hem zelf te maken. Ik heb gekozen voor een vrij grove krans omdat ik er plek voor heb, maar een kleine is ook leuk.

De materialen die ik gebruik zijn:
– Strokrans
– Mos. Ik heb gekozen voor grijs ijslands mos. Deze verkleurd niet en droogt heel snel in.
– Magnolia takken. Verkrijgbaar bij de bloemist of uit de tuin.
– Eucalyptus
– Krammen.

voorbereiding

Het mos steek ik vast met de krammetjes. Ik zorg dat de krans goed bedekt is en globaal even rond is.
Als de krans mooi gevuld is maak ik de magnolia takken vast met krammen. Ik verdeel ze mooi over de krans.
De krans met magnolia en mos allen is ook al erg mooi. Ik heb zelf gekozen voor eucalyptus erdoor. Dit omdat het ook mooi indroogt en het geeft net iets een speelser effect. Ook de eucalyptus heb ik vastgemaakt met krammen. Het mooiste is dat je de krammetjes zo verwerkt dat ze niet zo opvallen.

mos

En dan is dit het resultaat! Ik heb een touwtje om de krans gemaakt met aan de achterkant een klein lusje.
Zo hangt hij mooi aan de muur.

krans

Van de magnolia takken heb ik een paar stukjes gebruikt voor op tafel. Ze komen prachtig uit!
Ook had ik wat eucalyptus over. Zonde om weg te gooien. Ik heb daar een klein toefje gemaakt en afgebonden met touw.

Hier een close-up. Wat zijn het toch mooie bloemen.

IMG_1795

Ik ben erg blij met het resultaat. De krans hangt dan ook prachtig aan de muur. Ondanks dat alles van levend materiaal is kan je er lang van genieten, doordat het zo mooi indroogt. En niets is leuker om hem zelf te maken!

IMG_1792
Zo zie je dat je van natuurlijke materialen iets blijvends kunt maken.

Groet, Wilma

OVER Flower Inspiration

Ik ben Wilma Brinkman, 27 jaar en woon in Rijssen. Trotse mama van twee zoontjes. Sem van 4 en Noud van 2 jaar. Naast moeder zijn bloemist van beroep en graag creatief bezig met interieur, bloemen en tuin.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie