Ninneke’s Corner Culinair | Knolseldersoep

 

Knolseldersoep B (11) - kopieIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Zet de soepkommen maar al klaar. 

 

Knolseldersoep

Knolseldersoep B (11) - kopie

Ten aanval

We spelen weer soepboer vandaag. In de supermarkt lagen enorme grote knolselders. Van zo een joekel van een knol maak je een grote pot soep. Heerlijk met wat verse peterselie erbij en wat stukjes geplette walnoot.

Knolseldersoep B (11) - kopie

Lekker

Benodigdheden:

1 grote knolselder of twee kleine

wat boter

1 ui

2 wortels

3 liter rundbouillon of kippenbouillon

peper, zout, cayennepeper

wat verse peterselie

wat walnoten

Knolseldersoep B (2) - kopie

Yammie

Bereiding: Snij de knolselder in stukken, snij de schil eraf en snij de knolselder in kleinere stukken. Zet even apart. Pel en sniper de ui fijn. Doe in een grote pot boter, laat deze smelten. Stoof hierin de ui aan. Schraap ondertussen de wortels en snij deze in plakjes. Voeg de wortel bij de ui en laat even mee stoven. Voeg de knolselder erbij en laat op zacht vuur zacht worden. Voeg eventueel steeds wat boter erbij. Als de knolselder al wat zacht is en de smaak goed is vrij gekomen. Kruid dan de groenten af en giet de bouillon erbij. Laat nog een 15 a 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Mix de soep fijn in de blender of met staafmixer. Strooi er wat fijn geknipte verse peterselie bij. Alsook  indien gewenst wat geplette walnootstukjes. Lekker met bruin brood als middag lunch, of als voorgerecht voor het avondeten ( als je een stevige eter bent) De soep is goed vullend , hou er rekening mee.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn eigen pagina op Facebook:Ninneke’s corner. je bent van harte welkom.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie