Kei Gemakkelijk | guirlande van voorjaarsbloemen

guirnalda de flores y ramasJe geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Vandaag laten we je stap voor stap zien hoe je een weelderige guirlande kunt maken van voorjaarsbloemen.En deze DIY is veel gemakkelijker dan hij misschien op het eerste gezicht lijkt. Hij is weelderig, losjes gelaten. Je kunt er zoveel takken of bloemen aan toevoegen als je zelf wil.

guirnalda de flores y ramas

Naast bloemen en takken die je wilt gebruiken heb je ook nog wat andere materialen nodig:

– aluminium binddraad met een doorsnee van 1,5 mm met twee keer de lengte van de guirlande die je wilt maken

– tuindersdraad met een doorsnee van 0,7 mm om in stukken te knippen voor het binden van de losse takken en bloemen

– tangetje om de materialen te knippen

– ophangmateriaal om je guirlande aan de muur te hangen (hier is gekozen voor de complete set van Ikea).

utensilios para guirnaldaWat betreft de bloemen heb je in ieder geval twee volledige takken nodig van de Eucalyptus (en wat losse takjes), een paar takken gipskruid en een stuk of twaalf roze madeliefjes.

guirnalda de ramas eucalipto 4Het eerste wat dat we moeten doen is het aluminium draad doormidden vouwen en het iets om zichzelf draaien. Vervolgens zetten we de Eucalyptustakjes op met tuindersdraad; laat de takjes elkaar overlappen.

guirnalda de ramas eucalipto

Door de takken een stukje over elkaar te leggen ontstaat het weelderige effect.

guirnalda de ramas y flores 2Je kiest hiervoor de Eucalyptustakken die uit verschillende vertakkingen bestaan. Losse takjes reserveer je om de guirlande later te vullen.

paniculata 2Zodra we de hele lengte van de draad hebben gevuld met Eucalyptus vul je de leegten op met de losse takken die we hadden gereserveerd.

Dan neem je wat takjes gipskruid. Je legt ze tussen de takken van de guirlande.

paniculada guirnalda flores 2Mocht je een takje breken, of heb je het idee dat de guirlande hier of daar wat té los zit, bindt hem dan extra strak aan met wat tuinierdraad om hem veilig te stellen.

paniculada guirnalda floresKies je bloemen! Bepaal op welke plekken je je bloemen wil gaan hangen. Daarvoor is het misschien nodig je guirlande alvast op te hangen.

flores rosas

Heb je je definitieve plek voor de bloemen bepaald, maak ze dan op dezelfde manier vast met draad. Hou het eenvoudig… eenvoud siert!

detalle guirnalda flores

guirnalda de flores y ramas

Met dank aan La Chica de la Casa de Caramelo.

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie