Huisjekijken Extra | DIY Bloementaart

gesponsorde blog

image011Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd!

Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen groencreaties waar je jaren van geniet…

Vandaag laat Lenie je zien hoe je zelf zo’n mooi bloementaartje maakt. Met tips van de specialist!

Hoe maak je zo’n mooi bloementaartje?

In dit geval werd er begonnen met een piepschuim styropor taart van 30 cm

Bloementaart Bloementaartje (4)Omdat je met een hotmelt lijmpistool niet zo goed direct op piepschuim kunt lijmen is langs de zijkant en op de bovenkant Leaflene (=bladlint) aangebracht. Nu kun je met een gerust hart alles vastlijmen. Voor een taart van 30 cm heb je ongeveer 2 meter Leaflene nodig. Dit is vastgezet met korte steeknaalden/etalagespelden.

Bloementaart Bloementaartje (5)

En een randje warme lijm tussen de overlapping.

Bloementaart Bloementaartje (8)

Omdat een rand inkijk kan geven is er eerst een randje citrusvruchtjes [restant] aangebracht. Wat ook mooi is, zijn olijfkleurige mini-foamroosjes om op deze plek te gebruiken.

Daarna begint u met 1 groen-witte platte foamroos, vervolgens maakt u weer een cirkel langs de buitenkant met dezelfde cremegroen platte foamrozen.

Bloementaart Bloementaartje (10)

In de openingen aan de buitenkant zitten toefjes van een witte-groene zijden Hortensia, die zijn er tussen gelijmd. De volgende stap is een rijtje grote parelspelden. Je kunt ook kiezen voor glasballetjes. Hier en daar een stukje groene Eucalypthus 

…en Frosted Coco Slices. U kunt er ook drijfhout voor nemen. De openingen kunt u nog opvullen met toefjes Hortensia.

Bloementaart Bloementaartje (17)Hier en daar een Bakuli Whitewash geeft een mooi effect evenals de witte Zeesterren [zeester Phil]. Eventueel voegt u aan de buitenkant nog wat Orchideewortels toe.

Bloementaart Bloementaartje (36)Veel succes ermee. Stuur gerust een foto naar ons, u mag de foto’s ook plaatsen op onze facebookpagina en natuurlijk op de Huisjekijken Facebookpagina.

Groetjes, Lenie van Herwijnen | Goedkoop-Bloemschikken.nl & Pompoenzaden-decoshop.nl

image014image013

 

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie