Styling Aan Zee| geverfde lambrisering

7a36bb7938600081370ed7b04378254eMijn naam is Monique Busch en ik ben sinds augustus 2017 eigenaar van Styling Aan Zee. Hiermee richt ik me op de styling van vakantiehuizen die (mede) verhuurd worden, met als doelstelling een goed verhuurrendement. In deze blogs mag ik jullie meenemen in mijn belevenissen bij het inrichten van vakantiehuizen. Hartstikke leuk, en wellicht verblijven jullie ooit in een vakantiehuis dat ik ingericht heb.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ik ben dol op geverfde lambrisering! Het ziet er niet alleen kleurrijk en sfeervol uit, het is ook nog eens heel betaalbaar en handig op muren die snel vies kunnen worden. Bij styling van vakantiehuizen probeer ik het mooie met het praktische te combineren. Zeker bij een vakantiehuis wat verhuurd wordt, moet je goed nadenken over de kwetsbaarheid van meubels en muren. Niet alles is nu eenmaal geschikt om intensief gebruikt te worden. En voor het rendement is het niet fijn als je ieder jaar weer veel moet opknappen.

De geverfde lambrisering is bijvoorbeeld heel goed toepasbaar in de hal. De muren van de hal worden snel vies, omdat iedereen daar binnen komt met tassen, vieze schoenen, de hond enz. De hal wordt dus intensief gebruikt, maar is ook de eerste indruk die de gasten van de woning krijgen. Dat moet er dan toch gelijk verzorgd uitzien? Op bijgaande foto hebben we een lambrisering geverfd op circa 1.10 meter hoogte. De verf is schrobbaar, dus hartstikke praktisch in gebruik. Probeer je maar eens voor te stellen dat de muren helemaal wit zouden zijn, dat is toch een veel minder mooi gezicht? De geverfde lambrisering leidt gelijk de aandacht af van de vloertegels die niet zo mooi zijn (maar wel heel praktisch). De lambrisering hebben we doorgetrokken langs de trap naar de eerste verdieping. Ook dat is een muur die snel vies wordt. Praktisch, het kost niets extra’s en het ziet er verzorgd uit.

Vakantiehuis Meidoornstraat 5 Cadzand:

IMG_0681

Trap vloerbedekking

Een vaste hoogte voor de lambrisering is er niet echt. Richtlijn is ongeveer 1.10 – 1.20 meter vanaf de vloer, maar als het net wat mooier is om daar van af te wijken, is dat geen probleem. Om de lijn echt strak te verven, is het handig om de schilderstape eerst te schilderen met de huidige kleur van de muur. Dan loopt dat eventueel onder de tape. Laten drogen en daarna met de kleur van de lambrisering aan de slag. Lukt bij mij prima op deze manier. En de kleur: die mag best lekker contrasteren met de huidige kleur op de muur!

Onderstaand nog twee voorbeelden, afkomstig van Pinterest. Leuk en speels! De eerste foto vooral door de dots die lekker nonchalant zijn opgehangen. De tweede foto door de nonchalante rand van de lambrisering. Waarom altijd netjes binnen de lijntjes kleuren? Ziet er toch heerlijk uit?

c54740a2852a84e98dd5373d3ff03338
Nonchalante lambrisering

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie