Huisjekijken Extra | beachstyle fotolijstje maken van sloophout

In onze rubriek Huisjekijken Extra word je verwend met extra DIY’s met uitgebreide beschrijvingen. Deze keer heeft onze redactie een beschrijving voor je gemaakt van een fotolijstje in beachstyle, dat je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Het idee zagen we op Pinterest, we probeerden het zelf uit en maakten meteen een stappenplan voor je… Dat is Huisjekijken Extra!

34018cfb4cbeaeef09968b2679341c02

Wat heb je nodig?

(wij maakten twee fotolijstjes van 15x15cm)

SAMSUNG CAMERA PICTUREStwee sloophouten plankjes van 15 x 15 cm elk

witte verf, acryl

stoer touw

parels of twee mooie kralen

lijmpistool

schuurpapier

 

Wat ga je doen?

Schuur de randjes van de plankjes netjes zodat er geen splinters meer aan zitten en verf de plankjes wit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Laat drogen en schuur daarna de randjes een beetje door voor een beetje versleten effect.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zet je lijmpistool aan en wacht tot dit goed heet is. Bepaal de plek voor de ‘parel’ of kraal.

Lijm eerst de parel of kraal en zorg dat deze goed vast zit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Neem een stuk touw en smeer een stukje op het plankje in op de plek waar je rond de parel of kraal je touw wil plaatsen en begin met je touw rond de parel of kraal draaien en plak vast op de hete lijm. Leg het touw netjes langs elkaar en bepaal hoe groot je de cirkel wil hebben en knip het touw af.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Neem weer een flink stuk touw en knoop dit aan de achterkant van het plankje vast en bind dit strak maar niet te netjes rond het plankje. Daar kont straks je foto tussen. Wanneer je vindt dat je genoeg touw rond je plankje hebt gebonden bind je het weer aan de achterkant van je plankje vast. Wij zekerden dit touw nog even met een druppel hete lijm.

Je fotolijstjes zijn nu klaar. Steek een foto tussen het touw!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken Extra | beachstyle fotolijstje maken van sloophout

Geef een reactie