Ninneke’s Corner Culinair | pecannoten cake

 

Column pecannoten cake (5)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Heerlijk die geur van versgebakken…………………

 

Pecannoten cake

Column pecannoten cake (7)

Zalig voor bij de thee of koffie

Niets zo zalig als een heerlijk verspreidende geur, door de keuken. Van vers gebakken cake of taart. Vandaag kwam er een cake uit de oven met stukjes pecannoten in en wat ahorn siroop. Die smaken doen het goed samen. Simpel, makkelijk te maken. Lekker voor bij de thee of koffie.

Column pecannoten cake (3)

Lekker

Wat heb je nodig :

200 gr boter

175  gr fijne griessuiker

50 a 60 ml ahorn siroop (esdoorn siroop)

4 eieren

200 gr zelfrijzende bloem

175 gr pecannoten

Column pecannoten cake (5)

Aanvallen

Bereiding: Doe de boter in een grote mengkom. Doe er de suiker, de eieren en de siroop bij en meng-mix tot een homogene massa. Doe er de zelfrijzende bloem bij en meng weer goed. Verbrijzel de pecannoten in kleine stukjes Doe ze in plastic zakje voor de diepvries, rol er met de deegrol over. Voeg de stukjes noot bij het deeg, roer goed om. Beboter een springvorm met wat boter en bestuif met wat bloem. Stort het deeg in de vorm en bak in een voorverwarmde oven van 180 ° een 50 tal minuten. Controleer of de cake klaar is door er in te prikken met een mes of breinaald. Is de cake klaar, haal hem dan uit de oven. Maak de springvorm los, haal de cake eruit. Laat afkoelen op een taartrooster. Geniet ervan, smakelijk.

Column pecannoten cake (7)

Jammie

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie