Styling Aan Zee: Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe kleur in je interieur!

d849be950aca1998dfc5ff09f43f2080-2Mijn naam is Monique Busch en ik ben sinds augustus 2017 eigenaar van Styling Aan Zee. Hiermee richt ik me op styling van vakantiehuizen die (mede) verhuurd worden, met als doelstelling een goed verhuurrendement. In deze blogs mag ik jullie meenemen in mijn belevenissen bij het inrichten van vakantiehuizen. Hartstikke leuk, en wellicht verblijven jullie ooit in een vakantiehuis dat ik ingericht heb.

Met het mooie weer krijgen we zin om de deuren en ramen open te gooien en in huis aan de slag te gaan. Voor de een is dat alleen wat nieuwe accessoires, voor de ander een frisse kleur op de muur of nieuwe meubels. Een goede voorbereiding start met de keuze van het kleurenpalet. Zoek hiervoor eens naar mooie kleurcombinaties die op het eerste gezicht niet zoveel met interieur te maken hebben. Bijvoorbeeld een mooie afbeelding uit de natuur, kunst of mode. Pinterest is hiervoor een prachtige inspiratiebron. Voor Styling Aan Zee zoek ik vaak naar mooie afbeeldingen van het strand en de zee.

cffa933bb2d3eae0c2d0b88c5130c894-2


b27a2fc8b600aa9ab66f7b88902416d2

 

Zoek daar vervolgens een paar beelden bij die de sfeer weergeven die je graag in je interieur terug wilt zien. Zo dwing je jezelf om goed na te denken over je interieur en het maakt het straks in de winkel makkelijker om keuzes te maken. Zo wordt je interieur een mooi op elkaar afgestemd geheel, precies zoals je in gedachte had. Deze beelden bij elkaar vormen je moodboard. Er is geen vaste richtlijn voor het aantal beelden, maar probeer je te beperken tot 4-6 beelden. Met veel meer beelden maak je geen duidelijke keuze of krijg je meer van hetzelfde. Kies uit dit moodboard je kleuren. Een goede richtlijn is 2 hoofdkleuren, 2 steunkleuren en 2 detailkleuren. Minder mag natuurlijk ook.

Raw Beach StylingMoodboard Cadzand2

Haal vervolgens bij de verfwinkel of de bouwmarkt kleurstaaltjes. Als je twijfelt over een tintje lichter of donkerder, hang de kleurstaaltjes dan een paar dagen aan de muur. Vaak wordt dan vanzelf duidelijk welke kleur het beste past op die plaats.

Tot slot, zorg dat je de gekozen kleurstaaltjes in je tas hebt zitten. Mocht je dan onverwachts tegen die mooie stoel aan lopen, dan kun je gelijk checken of dit in je kleurenpalet past. Succes ermee!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie