Ninneke’s Corner | Nieuw leven, nieuw kleedje

2014-03-27 15.26.01 watermerkIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon.Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

  Nieuw leven, nieuw kleedje…

2014-03-27 15.26.01 watermerk

Sfeer op tafel

Je zal vast denken dat er in mijn leven persoonlijke leven een omwenteling  heeft plaatsgehad , want in veel gevallen is het zo dat na een relatie breuk je ook afstand doet van je eigen voorkomen en  je een hele  andere look gaat aanmeten  , je op alle mogelijke vlakken afstand maakt van een vorig leven  , of als je van beroep verandert je zelfverzekerder voelt en gelukkiger in het leven staat en je garderobe er ineens veel anders er gaat uitzien , maar de titel is wat misleidend en niet van toepassing .

Ik heb het over items in een nieuw kleedje te steken  , je hebt vast ook nog wel  in de kast ergens achteraan kannen , kruiken , potten en dergelijke staan  , die er oubollig uitzien  , niet in je interieur passen  , maar nog in goede staat zijn

2014-02-10 15.40.05 watermerk

allerlei soorten kannen voor nieuw kleedje aangemeten te worden

2014-02-12 20.59.28 watermerk

Deze kannen verdienen ook een metamorfose

Vooraleer je ze weg kiepert of toch maar gewoon in de kast eindeloos en nutteloos laat staan   , denk dan even na of je er toch  niet iets leuks mee kan doen  , zodat ze bij in je interieur passen  , nuttig blijkt te zijn  , zo kunnen waterkannen , mits een beetje opsmuk mooie vazen worden  , handige bergruimte voor houten lepels of dergelijke

Het vergt niet veel werk en het is leuk om te doen  , je kan het afstellen op je interieur  , seizoen , persoonlijke smaak

2014-02-28 09.41.52

Houten emmertje word bestek emmer

2014-03-04 14.47.33 watermerk

Houten emmertje na de make over

Met wat primer , verf , schoolbord verf , papier servetten kom je al een heel eind , heb je toch niets voorhanden  , lijkt het je je toch wat om zelf wat te creëren , kijk even je kasten na  , loop even binnen in een kringloopwinkel , kuier wat rond op een brocante – rommelmarkt . Dikwijls vind je daar voor een habbekrats bruikbare spullen  , je moet enkel het voor ogen kunnen zien , hoe een kakelbonte kruik er zou kunnen uitzien als ze een ander kleurtje heeft gekregen.

2014-02-17 16.43.05 watermerk

Bont gekleurd maakt plaats voor op elkaar afgestemd

IMG_3150

De kruik staat ook gewoon leuk op een houten rek

Heb je ook al de knutsel kriebels gekregen ? aan de slag dan maar , geef de items die je wil aanpakken  , gewoon een laagje primer  ( gesso te verkrijgen bij action )  gewoon rechtstreeks aanbrengen met een borstel geen voorbehandeling nodig , indien nodig nog een 2 é laag aanbrengen als het droog is , zodat het goed dekt . Nu kan je je uitleven met gepaste kleuren effen , pastel , wil je meer een gespikkeld effect dan kun je met sponstechniek een andere kleur ( donkerder ) op de andere kleur aanbrengen  .  Ook zeer leuk is een kan of gewone wijnfles te behandelen met schoolbord verf , kan je nadien een boodschap erop schrijven met krijt  . Tof , origineel om op tafel te zetten als je gasten ontvangt .   Vergeet wel niet eerst steeds een laag primer erop te voorzien  .

2014-02-11 18.50.30 watermerk

Not a message in a bottle but a message on a …….

2014-03-31 15.05.43

Je kan ook seizoen gebonden tekst aanbrengen op een kruik

Een toepasselijke print  , tekening of tekst van servetten breng je makkelijk aan met wat behanglijm  of rechtstreeks  in de nog natte verf , neem slechts de bovenste laag van de servet , knip op maat en druk goed aan  , herhaal tijdens het drogen nog enkele keren het aandrukken , gebruik je de kannen als vazen , hou er dan rekening mee deze voorzichtig enkel  van binnen uit te wassen  , anders komt de laag servet terug los uiteraard , of zet er een laag vernis op .Ook geïnspireerd je kannen , kruiken af te stemmen op je servies  ?

1898605_10203551288089623_1805264330_o

De linkerkruik is in een kleur aangepast naargelang het servies

2014-03-27 15.20.47 !!!!!!!!

Bij eender welk servies kan je kruiken op pimpen zodat het bij elkaar past

2014-03-27 14.11.40 watermerk !

Ook gewoon leuk om gezelligheid te creëren

Neus even in je  kasten  of je nog wat bruikbaars vind , maar nu verdoken in een hoekje is geplaatst ,  haal al je creativiteit , naar boven   , begin eraan  en geef een eigen toets aan je interieur  .

Groetjes Jeannine alias Ninneke’s Corner

U kunt mij ook steeds vinden op facebook : Ninneke’s  corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Ninneke’s Corner | Nieuw leven, nieuw kleedje

  1. Hee lieverd prachtige geschreven weer mooie woorden en zeker weer mooi gemaakt maar dat kan je aan jou wel overlaten … genoten van je column en je mooie plaatjes … lieve groet rosita xxx

    • OOoh dank je wel lieve Rosita , nou ik geniet wederzijds ook van jou vele talenten xxx

Geef een reactie